masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

A Nintendo 2021 április-júniusi negyedévre vonatkozó eredményei
( Kategória: Eladási statisztikák Írta Norbi(HUN) - 2021 augusztus 05 csütörtök - 20:05:43 )A Nintendo közzétette az április-júniusi negyedévre vonatkozó eredményeit, és bár a számok általában erősek lennének az általában lassú időszakban, a bevétel és a nyereség egyaránt csökken az egy évvel ezelőttihez képest. Ez talán nem meglepő, tekintettel arra, hogy a vállalat a COVID-19 világjárvány első hulláma idején megugrott a videojátékok iránti keresletben, valamint akkor adta ki az Animal Crossing: New Horizons című nagysikerű slágert is.
Összehasonlításképpen: a Switch hardverek eladásai 21,7 százalékkal 4,45 millió darabra csökkentek, a szoftverértékesítések pedig 10,2 százalékkal 45,29 millió darabra csökkentek. A Nintendo most összesen 89,04 millió Switch konzolt adott el; összehasonlításképpen a PS5 most érte el a 10 milliót. A bevétel 9,9 százalékkal 322,6 milliárd jenre (2,94 milliárd dollár) csökkent, míg a működési eredmény 119,6 milliárd jen (1,09 milliárd dollár) volt, ami 17,3 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest.
A tavalyival ellentétben, amikor a Nintendo több mint 10 millió példányban adta el az Animal Crossing példányt, ami majdnem megduplázta az előző negyedévhez viszonyított számokat, nem volt nagy sikerű Switch -cím. Az új Pokémon Snap 2,07 millió példányban kelt el Japánon kívül (a játékot a The Pokémon Company teszi közzé saját piacán), a Mario Golf: Super Rush pedig 1,34 millió - az Animal Crossing pedig 1,26 millió példányt tett hozzá. Jelenleg közel 34 millió példányban kelt el világszerte.
A Nintendo legnagyobb kiadása ebben a negyedévben a The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, amely a múlt hónapban jelent meg. A társaság a következő negyedévben a Switch hardverek értékesítésének fellendülésére számíthat az új OLED modell októberi bevezetése miatt, annak ellenére, hogy nem hozza meg a széles körben várt teljesítménynövekedést. A Nintendo játékszabályai a legfontosabb ünnepi negyedévben a Metroid Dread, a WarioWare: Get It Together, a Mario Party Superstars, valamint a Pokémon Diamond és a Pearl remake-jét tartalmazzák.


Hozzászólás: 0 Nyomtatóbarát változat FACEBOOK TWITTER

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

 

Oldal létrehozási idõ: 0.2209 másodperc, 0.0996 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 46. Memória használat: 1,083kb