masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

Nintendo Wii
Egy kis infó a Wii-ről!

szerző: Xavi Nyomtatás tartalom
Szerzőnek odaitélt pontok: 85/100
 9.6 - 3 szavazat -

Nintendo Wii

A Wii a Nintendo által gyártott videójáték konzol. A konzol korábbi kódneve Revolution volt. Ez a gép a Nintendo GameCube utódja.
Különleges tulajdonsága, hogy vezetéknélküli távirányító a játék vezérlője, melyet Wii Remote-nak neveznek. Használatakor ezt az eszközt kézben kell tartani és a játék eseményének megfelelően 3D-s mozgásokat lehet vele végezni. A konzol másik sajátossága, hogy WiiConnect24 kiegészítő szolgáltatás tartozik hozzá, ami lehetővé teszi, hogy üzeneteket fogadjunk és aktuális frissítéseket töltsünk le a konzolra az internet segítségével.
A Nintendo először 2004-ben jelentette be a hírt a konzol készítéséről valamint 2005-ben hozták nyilvánosságra a rendszert. Satoru Iwata a cég vezérigazgatója 2005 szeptemberében mutatta be a konzol prototípusát a tókiói játékkiállításon. 2006-ban a Wii konzol számos első díjat nyert. Végezetül 2006. december 8-án már három jelentős célpiacon bevezetésre került.A Wii távirányító:

A Wii távirányító egy egy-kezes vezérlőegység, ami egy 3D-s infravörös gyorsulásmérővel lett felszerelve. Ez a funkció lehetővé teszi a játékos fizikai mozgásának figyelembevételét a játék közben. A vezérlő egység Bluetooth kapcsolaton keresztül érintkezik a konzollal. A távirányítóhoz tartozik még csuklópánt is annak érdekében, hogy megfelelően kézben tudjuk tartani a vezérlő egységet. Az első bevezetés óta a Nintendo számos kritikát kapott a csuklópántok gyenge minőségével kapcsolatban, ami számos balesetet okozott játék közben (betört televízió képernyők, levert eszközök). Ezért a cég azóta már jóval erősebb csuklópánttal látja el minden eszközét.Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

 

Oldal létrehozási idõ: 0.2488 másodperc, 0.1101 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 61. Memória használat: 1,260kb