masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

Wii kigegészítők
Megpróbálom bemutatni a Wiihez kapható kiegészítőket

szerző: D@reeo Nyomtatás tartalom
 8.5 - 4 szavazat -

Megpróbálom röviden összefoglalni a Nintendo Wii-hez kapható kiegészítőket/irányítókat, mert rengeteg hozzájuk kapcsolódó kérdést kaptunk az utóbbi időben. A feltüntetett árak csak tájékoztató jellegűek!
Beszerzéssel kapcsolatban bátran keressetek!

Wii Remote controller:
Azaz a Wii Mote, a hagyományos mozgásérzékelős távirányító! Minden Wii alapcsomag részét képezi, de ha többen is szeretnétek játszani, akkor érdemes beszerezni pár plusz irányítót. Általában Nunchuck-kal egy csomagban árusítják.
Ár: 6-13.000 Ft


Motion Plus
2009-ben debütált kiegészítő, ami még realisztikusabbá teszi a mozgásérzékelést giroszkóp segítségével. Wii Remote-hoz kell csatlakoztatni, majd bele a Nunchukot ha szükséges. Csak a kiegészítőhöz készített játékoknál váltja ki hatását, tehát a régi játékokon nem javít. Wii Sports Resort játékkal valamint önállóan is megvásárolható.
Ár: 3-5.500 FtWii Remote+ controller:
Wii Remote controller integrált Motion Plus-szal, így nem kell külön megvásárolni a kiegészítőt. Az ilyen kontrollereken a 4db LED jelzőfény alatt fel van tüntetve, hogy tartalmazza az új mozgásérzékelő technológiát is.
Ár: 6-13.000 Ft


Wii Nunchuk controller:
A Remotehoz kapcsolható segéd kontroller! Ez is része az alapcsomagoknak, a játékok 90%-ához szükséges. Általában ezzel irányíthatóak a karakterek. Érdemes szettben vásárolni Wii Mote irányítóval együtt.
Ár: 2-4.000 Ft


Vezeték nélküli Nunchuk controller:
Vezeték nélkül köthető össze a Wii Mote és a Nunchuk. A vezeték nélküli Nunchukhoz tartozik egy adó-vevő egység is, amit a Wii Moteba kell dugni, majd szinkronizálni. Általában 1-3 méteres távolságig működik megfelelően, és belső akkuval rendelkezik, amit tölteni kell. Akkor érdemes beszerezni, ha pl. a sport játékok rabja vagy, és szeretnél szabadabban mozogni. Kényelmes megoldás, bátran ajánlom.
Ár: 3-5.000 Ft


GameCube controller
Bár ez a kontroller még az előző generációs Nintendo konzolhoz tartozik, ám a Wii kompatibilis az előző generációs kis tesójával, így futtathatóak rajta a GameCube játékok is. Ehhez természetesen szükségünk lesz 1-4 CG kontrollerre, amiket a Wii tetején -a csapóajtót felnyitva - csatlakoztathatunk. Figyelem! Az új, butított, Family Edition néven futó (fekvő) Wii-k nem képesek GC játékok futtatására, így ilyen csatlakozók se találhatók rajta!
Ár: N/A


Wii Fit
A padlóra helyezve kell használni, a tápellátásáról AA méretű elemek gondoskodnak, vezeték nélkül kommunikál a Wii-vel. Kialakításának köszönhetően képes megállapítani a súlyunkat, súlypontúnkat, így elsősorban sport, jóga és fitness játékokhoz használható. Érdemes beszerezni!
Ár: 22-25000 Ft


Wii Classic Controller:
Egy klasszikus formájú kontroller a hagyomány kedvelőinek:
2 joystick ,a-b-x-y gombok, 4 trigger, hangerő szabályzó és home gombal
A Remotehoz kell csatlakoztatni, a vezetéke kb. 80-100cm! Ideális WiiWare játékokhoz, illetve hagyományos irányítást igénylő játékokhoz
Ár: 4-8.000 Ft


Wii Classic Controller Pro:
A sima Classic Controllerhez hasonló funkciókkal bíró, 2009-ben kiadott kontroller. Néhány apróbb változtatás a gombokon, valamint a grip forma jellemzi. Kiadták limitált "arany", piros és fekete színekben is.
Ár: 7-10.000 Ft


Wii Speak:
USB-n keresztül csatlakoztatható mikrofon, amivel játék közben kommunikálhatunk társainkkal. Sajnos a támogatott játékfelhozatal igen csak gyenge (A cikk írása idejében kb. 13). Magyarországon szinte lehetetlen beszerezni, kevés üzlet kínálja.
Ár: N/A (kb 4000-8000 Ft)


Wii Sport pack:
Többféle kiszerelésben kapható, gyakorlati haszna nincs, csak vizuálisan tuningolhatjuk fel az irányítókat. Általában a csomag tartalma:
-Wii Remote tartó
-Golfütő fej
-Teniszütő fej
-Baseballütő fej
-"pecabot"
-stb.
Ár: 3-8.000 Ft


Kormány:
Szintén több típus kapható, a legismertebb a Mario Kart mellé csomagolt "Wheel". Meglepő módon autós játékokhoz ideális, a Wii Moteot belehelyezve irányíthatjuk a járműveket. Kialakításának köszönhetően könnyen elérhetők az autós játékokban leginkább használt gáz és fék gombok.
Ár: 3-5.000 FtMemória kártya:
Bármilyen "mezei" SD kártya használható adattárolásra. Ide másolhatjuk (exportálhatjuk) a mentéseket, a Channeleket vagy a fényképeket.
Ajánlott a SanDisk márka és a 2GB-os méret.
Ár: Kapacitástól és márkától függTáskák:
Akkor jöhet jól, ha sokat cipeljük magunkkal a konzolt és tartozékait. Rengeteg féle márkában és kialakításban kapható, fő céljuk a konzol és a kiegészítők védelme a természeti hatásoktól és fizikai sérülésektől.
Ár: 4.00-8.000 FtTöltők/Dokkolók
Rengeteg féle (világítós, hűtős, töltős) Remote és Wii dokkoló kapható. A Mote dokkolók természetesen töltik az akkukat (általában része a csomagnak) és USB-n keresztül csatlakoznak a konzolhoz. A konzol dokkolók extra ventilátorral hűtik a gépet, hogy több órás nyúzás után se izzadjon meg a gép.
Ár: 3-8.000Ft


Wii Internet kábel adapter:
LAN adapter arra az esetre, ha nem rendelkeznél Wi-Fi hálózattal, de mégis szeretnél internetet a konzolra. USB->RJ45 átalakító, így ennek megfelelően az USB végét a Wii-be kell dugni, míg a szabvány "internetkábelt" a másik végébe. Ajánlott helyette inkább egy Wi-Fi képes routert beszerezni.
Ár: 2-4.000 Ft


Wii Zapper
A remote és a nunchuk egyaránt beleilleszthető!
Lövöldözős játékoknál a játékélményt fokozza, élethűbbé teszi a fegyverkezelést.
Ár:3-6.000 Ft


Pisztolyok
Általában csak a Wiimote-ot kell beletenni, ami így pisztoly formát ölt. Többféle márka, kialakítás, minőség. Létezik beépített Nunchuck-os verzió is. Lövöldözős, de leginkább Resident Evil játékokhoz ajánlott.
Ár:3-6.000 Ft


Wii Box kesztyű
A Wii Sportsban lévő boxhoz is tökéletes, de bármelyik verekedős vagy boxolós játékhoz használható! Nagy élményt nyújt, ajánlom beszerezni.
A remote és a nunchuk beleilleszthető,
Ár: 3-5.000FtWii Pajzs és Kard
Nagyszerű kiegészítő a kardozós játékokhoz! A Zelda sorozathoz is kiváló!
A remote beleilleszthető.
Ár: 4.000 FtWii Mote/Classic Controller grip
A remote-ot vagy a Classic Controllert belehelyezve kényelmesebben játszhatunk, mivel kialakításának köszönhetően kellemesebb a fogása
Ár: 2-4.000FtUDraw
Rajztábla Wii-hez. A Wii Mote-ot belehelyezve interaktív rajztáblát kapunk, melyen rajzolhatunk. A tábla pontos neve uDraw Game Table, amit a uDraw Studio rajzprogrammal együtt vásárolhatunk meg. Létezik többféle kiszerelésben is, köztük Disney elvarázsolt történetek pack is, mely tartalmazza a táblát, tollat, uDraw Studiot és a Disney Princess Magical Storybooks szoftvert is.
Ár: 15-18.000Ft


Táncpad
Rengeteg féle táncpad közül választhatunk, hisz kiadásra került jó pár táncolós játék is, köztük a Dancing Party, Dance Dance Revolution, Just Dance sorozat és még sorolhatnám. Nem minden táncpad kompatibilis az összes játékkal, de többségük használható szinte az összes kiadott szoftverhez. Jó móka, leginkább a lányok szeretik.
Ár: 5-13.000FtBillentyűzet
Létezik speciálisan Wii-hez készült billentyűzet Logitech Wii Cordless Keyboard néven, azonban nagyon magas ára és az érdeklődés hiánya miatt nagyon nehezen szerezhető be. Elméletben azonban, minden USB-s (és PS2-es billentyűzet USB adapterrel) használható a konzolhoz. A gyorsabb gépelés miatt főleg a Wii Opera böngészőjében és üzenetek írásánál lehet hasznos.
Ár: 2-30.000Ft


Szilikontokok
Rengeteg színben kaphatók, céljuk, hogy megvédjék az irányítókat a piszoktól és a fizikai sérülésektől. Ha sokat használjátok az irányítókat, akkor érdemes beszerezni, de ronthatják az irányítók fogását. Embere és tok fajtája válogatja, hogy ki hogy reagál rá.
Ár: 1-3.000Ft

És a végére egy hasznos táblázat, hogy melyik irányítóval milyen játékokat irányíthatunk:


D@reeo

 

Oldal létrehozási idõ: 0.2914 másodperc, 0.1127 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 59. Memória használat: 1,280kb