masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

Első Wii (U) vásárlásom
Avagy mire figyeljünk vásárláskor!

szerző: D@reeo
 9.1 - 7 szavazat -

Karácsony közeledtével egyre többen szánják el magukat ajándék vásárlásra és sokuk egy Wii mellett dönt ilyenkor. Ezzel a cikkel megpróbálom megkönnyíteni, hogy milyen konzolt válasszunk és mire figyeljünk vásárláskor.

Az első és legfontosabb eldöntendő kérdés, hogy Wii-t vagy Wii U-t választasz-e?
A kérdés igen csak nehéz, így röviden összefoglalom a legfontosabb tényeket.

Wii-ről röviden:
A Wii egy előző generációs (6 éves) konzol, kb. mintegy 1300 játék kapható rá. Mozgásérzékelős irányítókkal irányítható, maximum 480p-s felbontásra képes!
Egyáltalán nem késő beruházni rá még most sem.

Ára: kb 30-40.000Ft
Kicsit bővebben itt olvashatsz a Wii-ről.


Wii U-ről röviden:
Idén november 30-án adták ki, így ez a legújabb asztali konzol. Kompatibilis a Wii játékokkal is, így a jelenleg kapható kb 30-50 játék mellett játszható a kb 1300+ Wii-s címmel is. A mozgásérzékelős irányítók mellett irányítható -egyenlőre csak 1 db- GamePad-dal is. A GamePad egy tablet szerű irányító képernyővel, beépített kamerával, mikrofonnal, stb. Többjátékos játékmódban a GamePad-es játékos mellett a többi játékos Wii Mote-tal játszhat. Ezzel többrétegű játékokat kapunk. A konzol már FullHD-s, azaz 1080p-s felbontásra képes.

Ára: kb 65-90.000Ft
Kicsit bővebben itt olvashatsz a Wii U-ról

Próbáld meg tehát eldönteni, hogy Wii-t vagy Wii U-t választasz-e, és ha ez a döntés megvan, akkor azt, hogy milyen csomagban szeretnéd.

Wii-ből választhatunk
- Wii Fit Pack Wii Fit Balance Board + Wii Fit Plus
- Wii Mario Kart Pack
- Wii Sports Pack + Wii Sports Resort + Wii Motion Plus
- Wii Sports + Wii Party Family Pack
- Wii Mario & Sonic at the London 2012 Olympics Pack (Világoskék)
-stb.
Lényegében csak a mellékelt játékok és a kiegészítők változnak

Wii U-ből választhatjuk a
- Basic Pack-et
- Premium Pack-et
- Limitált Premium Pack-et
A csomagok közötti különbségekről itt olvashatsz

Ha sikerül eldönteni, hogy melyik generációt válasszuk és azon belül is melyik csomagot, akkor haladjunk tovább a többi kérdéssel.


A második legfontosabb eldöntendő kérdés, hogy újat vagy használtat vegyél-e?

Előre leszögezném, hogy Wii U-ból egyenlőre nem találni használt példányokat, ugyanis csak nemrég jött ki. Ha esetleg bele is botlasz egy-két használt darabba, azok maximum a bolti árnál kb. 5000Ft-tal olcsóbbak egyenlőre, de az is előfordulhat, hogy még drágábban adják mint egy olcsóbb konzolboltban! Karácsony után (2013-ban) viszont várhatóan több "használt" példányt fognak hirdetni az apróhirdetéses oldalakon. Angliából nem érdemes beszerezni, mert kb. egy árban van az itteni árakkal, hacsak nem drágább is valamivel.

Wii esetében már teljesen más a helyzet. Lévén, hogy már 6 éves konzol, belefuthatunk már nagyon régi példányokba is. A használt Wii-k ára kb 25-50.000 a kiegészítőktől függően. Az alap packokat megkaphatjuk már akár 25.000Ft-ért, viszont ha több irányítót adnak a gép mellé, esetleg játékokat vagy más kiegészítőket, akkor elkérhetnek akár 50.000Ft-ot is.
Ha használt gépet választunk, akkor lehetőleg PRÓBÁLJUK KI fizetés előtt, győződjünk meg róla, hogy a hirdetésben leírt összes kiegészítő megvan-e valamint lehetősség szerint kérjük az akár lejárt garanciapapírt és számlát is. Itt nem áll fent a "Bannolás" lehetősége mint a Microsoft xBox360 esetében, így nem kell aggódunk az esetleges internetes korlátozásoktól. Ha találsz egy szép állapotú gépet dobozával, minden kiegészítőjével együtt, akkor akár ajándéknak is megfelelő.
Angliából jóval olcsóbban (akár már 14.000ft-ért is) is hozzájuthatunk egy teljesen alap csomaghoz, és ha esetleg lehetősséged is van rá hogy kintről szerezd be, ne feledkezz meg egy UK-EU tápátalakítóról vagy egy EU-s Wii tápkábelről, nehogy-e miatt ne tudd beüzemeltetni a gépet Szenteste.Milyen kiegészítőket vegyek még a konzol mellé?

Ha megvan a kiszemelt konzol, fontos, hogy felkészülj a problémamentes játékra!
Először gondold végig, hogy hányan fogtok majd játszani vele. Vagyis inkább azt, hogy hány fős a család, mert garantálom, hogy mindenki akar majd játszani
Ha alap csomagot veszel, akkor csak 1 db irányító készletet adnak a gép mellé. Használt gép esetén adhatnak akár többet is, de ha nincs megfelelő számú Wii Remote controller és Nunchuk controller akkor nem tudtok majd mindannyian játszani. Itt jön képbe egy apró ám annál fontosabb "kiegészítő": akkuk vagy AA-s ceruzaelemek! Mindenféleképpen szered be a megfelelő számú tápellátást az irányítókhoz (új csomag esetén 2 db AA ceruzaelem mellékelve van). Játékokról se feledkezz meg! Bár a csomag mellé adnak 1-2 játékot is (Wii Sport /Wii Sport Resort), érdemes beszerezni a megfelelő játékokat. A játékokról érdemes érdeklődni a fórumon, hogy ki mit ajánl.
Rengeteg éneklős és táncolós játék is kapható amiket a gyerekek imádnak. Ilyenkor érdemes beszerezni a megfelelő mikrofont és/vagy táncpadot is!
További kiegészítőkről itt olvashatsz.

Váltsak Wii-ről Wii U-ra?

Ha már rendelkezel egy Wii konzollal és azon gondolkozol, hogy válts-e a legújabb generációra, akkor az alábbi négy szempontot vedd figyelembe:
1. A jelenlegi Wii-det el tudod adni, ebből is némi pénzt kapsz amit ráfordíthatsz a Wii U-ra.
2. Ha esetleg több Wii Mote-tal rendelkezel, azok kompatibilisek maradnak a Wii U-val is így azokat nem kell feltétlenül eladnod.
3. Mint anno a Wii-vel, a Wii U ismét egy teljesen új élményt add majd!
4. Gondold végig, hogy anyagi helyzeted megengedi-e a váltást.
5. Természetesen Wii U-n továbbra is játszhatsz Wii játékaiddal!Remélem sikerült valamennyire megkönnyíteni a bizonytalan Wii vásárlók döntését, valamint a Wii U-ra váltáson gondolkodók helyzetét.

 

Oldal létrehozási idõ: 0.3092 másodperc, 0.1049 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 60. Memória használat: 1,274kb