masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

Amiibo figurák

szerző: hunMyrte
 9.7 - 4 szavazat -A Nintendo végre kiadta saját NFC chippel rendelkező figuráit ez év novemberében. Folyamatosan érkeznek az új karakterek a boltokba, mint például Toadette, Toad és Shy Guy is. Majd csak 2014 január 2-án vállnak elérhetővé a boltokban a Captain Toad: Treasure Tracker megjelenésével együtt.Az Amiibo figurákat a méltán híres Skyanders figurákhoz lehetne hasonlítani. A bennük lévő NFC chip segítségével adatokat tudnak tárolni. Ezek az adatok lehető teszik, hogy az egyes játékoknál más és más tulajdonságokkal bírjanak az Amiibo figurák. Például a Mari Kart 8-ban egyedi kosztümöket, ruhákat biztosítanak a játékbeli Mii karakterünknek, Hyrule Warriorsban ajándékokkal (fegyverek, rupee stb.) látnak el minket, míg a Super Smash Bros. for Wii U-ban fejleszthetjük a figuránkat.

Maga a figura szépen kidolgozott, mint ahogy a lenti képeken is látható. Könnyűek és strapabíró műanyagból készültek, valamint a tartóállványuk biztosan rögzíti a talphoz a figurát. A csomagolásra se lehet panaszunk, mindegyik amiibo figura doboza az aktuális karakter grafikájával van ellátva. A talpát még a gyárban leragasztják egy alumínium fóliával, hogy belülről is sértetlen maradjon, azaz ne lehessen regisztrálni egy profilhoz sem a boltban.


Használata roppant egyszerű. Profilunkhoz úgy tudjuk hozzákötni, hogy ha a Home Menu >> System Settings >> Amiibo Setting pontnál rákattintunk a „Register Owner and Nickname” gombra. Hozzáérintjük a figurát a GamePad-hoz, elnevezzük és már meg is vagyunk. A bővebb használati útmutató itt érhető el

Azoknál a játékoknál, melyek támogatják az Amiibo figurákat, megadják, hogy mikor is tudjuk használni. Hyrule Warriors-nál a kezdőképernyőnél kell az Amiibo-t hozzáérinteni a GamePad megfelelő helyéhez, míg a Mario Kart 8-nál a főmenüben „+” gombot megnyomva juthatunk el arra a pontra, ahol megkaphatjuk az egyedi kosztümjeinket.


Mario Kart 8-ban a Zelda és Yoshi ruhánk így néz ki:
A Hyrule Warriorsban kapható véletlenszerű ajándékok száma/nap száma maximalizálva van. Egy nap egy fajta figura csak 1 ajándékot tud adni. Az ajándékok számát növelhetjük különböző amiibo-kal maximum 5-ig. Vagyis, hogy egy nap 5 ajándékot tudjunk bezsebelni, 5 különböző figurára van szükségünk. Példa egy ajándékra:Végezetül itt egy lista a megjelent amiibo figurákról, hogy melyiket, mely játékokhoz is tudjátok használni (természetesen a lista folyamatosan bővülni fog):
További Amiibo képeket itt találhattok.


Zárásként elmondható, hogy érdemes beszerezni legalább 1 figurát Wii U vagy 3DS konzol mellé, azonban a 3DS tulajok figyeljenek arra, hogy a régebbi 3DS-ekhez szükséges lesz egy NFC adapter, amely 2015-ben kerül csak forgalomba. Természetesen a New Nintendo 3DS már beépített NFC olvasóval rendelkezik, így ahhoz külön adapter nem szükséges.Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

 

Oldal létrehozási idõ: 0.2792 másodperc, 0.1224 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 60. Memória használat: 1,271kb