masinák

 

Fórumok
Karaoke Revolution vs. We sing
Wii Hungary!  Fórumok  Wii Game-ek !  Wii játékok
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Moderátorok: kovad, D@reeo, Norbi(HUN), Asdd, Shepard, hunMyrte
Szandra05
2011 márc 22 k , 01:35

Regisztrált tag #3324
Regisztrált: 2011 jan 20 cs , 10:25
Üzenetek: 71
Sziasztok

Szeretném bemutatni az általam két legmeggyőzőbb karaoke játékot. Igazából mással még nem is játszottam, mert ezeknek a borítója, tracklistje, bemutatója tetszett a legjobban, és azóta sem bántam meg, hogy ezeket választottam.
(Kategóriákba szedem az összehasonlítást és mindig azzal kezdem, amelyik abban a kategóriában jobb szerintem).

Verziók
1. Karaoke Revolution:
Nagyon sok verziója van, wii-re a következő 4. (Egyébként a játéksorozat eddig 9+7 japán kiadással rendelkezik).
- Karaoke Revolution: ezt próbáltam, leírása lejjebb
- Glee: Karaoke Revolution: ezt nem próbáltam, de tudom, hogy itt a dalok Glee verzióját lehet énekelni, a sorozatból kivágott klipekkel a háttében.
- Karaoke Revolution Presents: American Idol Encore és Karaoke Revolution Presents: American Idol Encore 2: Csak NTSC kiadás. Azért raktam őket egybe, mert a dalok listáján és néhány karakter ruházaton kívül semmiben sem különböznek. Itt az amerikai tehetségkutatóban részt vett énekesek által előadott dalokat énekelhetjük (tehát nem az eredeti dalokat, de ahhoz nagyon hasonlóakat). Van itt minden, sima egy személyes játékmód, duett mód, párbaj mód és american idol mód, ahol a selejtezőktől egészen a döntőig Simon Cowell, Randy Jackson és Paula Abdul zsűrizi a teljesítményed. Az AI mód során szerezhetsz új dalokat és videókat is a műsorból, az extrák alatt lehet megnézni, hogy mit hogyan lehet unlockolni. Ahogy azt is meg lehet tekinteni, hogy milyenek a statisztikáid, pl. legtöbbet énekelt dal, legtöbb pont stb. A saját karakter építés hasonló, az éneklés kiértékelése ugyanaz, mint a sima Karaoke Revolutionban, viszont a pontozás itt eltér. Itt van maximum pontszám (rövid dal esetén 60,000 ha csak great-et kapsz, hosszúnál pedig 100,000 megengedett 1-2 good vagy okay).

2. We sing:
Három verziója létezik, mind elérhető wii-re is.
- We sing: ezt még nem próbáltam
- We sing Encore: ezt próbáltam, leírása lejjebb
- We sing Robbie Williams: ezt sem próbáltam még, de nem nehéz kitalálni, hogy Robbie Williams legnagyobb slágereit gyűjtötték össze az énekelni vágyó rajongóknak.

Játékmódok
1. We sing Encore: Ebben a kategóriában messze a We sing nyer.
- Party:
we sing: közösen énekelhet max. 4 játékos, közös pontért
versus: egymás ellen, saját pontért énekelhet max. 4 játékos
first to x: ki éri el hamarabb az x pontszámot
marathon: énekeljetek közösen ameddig bírjátok
expert: sem a dalszöveg, sem pedig a hangjegy segítő nem látszik
blind: megmondom őszintén itt még nem sikerült rájönnöm miért hívják ezt vak módnak
pass the mic: add át a mikrofont, így többen játszhatnak egy mikrofonnal
group battle: csapatokra osztva énekelhettek egymás ellen
- Solo:
awards: megnézhetek, hogy milyen elismeréseket gyűjtöttél eddig be
sing: sima, egyszemélyes játékmód
lessons: 30 leckén át tanulhatod meg, hogyan érd el a megfelelő hangokat és tartsd meg azokat
- Karaoke: sima karaoke mód, ahol nincs pontozás sem

2. Karaoke Revolution:
- Quick play: itt csak választasz egy dalt, a nehézségét, illetve a hosszát és már énekelheted is
- Custom play: ez is hasonló a quick playhez, de itt kiválaszthatod a saját karaktered illetve a színpadot is a háttérhez
- Carreer mode: karrier mód, ahol különböző nehézségű feladatokat kell teljesítened, hogy a lista elejére juss
- Duets:
duet: ketten énekelhettek duettet, közösen, közös pontokért
head to head: egymás ellen énekeltek, egyéni pontokért
party mode: egyéni partit hozhatsz létre, beállíthatod a játékosok számát, csapatokba rendezheted őket, beállíthatod hány körön keresztül mérkőzzenek meg egymással
- Jukebox: pontozás nélküli éneklés, egy dalhoz, medley-hez, vagy egy egész listához

Pontozás, értékelés
1. Karaoke Revolution:
Azért választottam ezt az első helyre, mert minden megvan benne, ami We sing-ben és még egy kicsivel több is. Amikor elindítunk egy dalt a képernyő alján megjelenik egy kottához hasonló rész, ahol a dal hangjegyeinek és azok hosszúságának megfelelően jönnek a hosszabb, rövidebb részek. Amikor énekelsz a mikrofonba, a kotta bal oldalán megjelenik egy kis háromszög, ami azt mutatja, hogy a kottán hol helyezkedik el az a hang, amit te éppen énekelsz, így tudod módosítani a hangod a dalnak megfelelően, magasabbra, vagy mélyebbre. Minél vízszintesebben áll a háromszög, annál több pontot kapsz. Természetesen nem kell ugyanazt a magasságot, mélységet megütnöd, mint az az eredeti dalban az énekes, csak ugyanazt a hangot 1 oktávval lejjebb, vagy feljebb, ahogy neked kényelmes. Ami kicsit zavaró, hogy rövidlátó játékosoknak nagyon oda kell figyelniük, mert a dalszöveg eléggé kis betűkkel, a háttér színéhez hasonló színnel van kiírva. Van ún. Star boost is, ami megduplázza a pontjaid. A dal végeztével kapsz egy értékelést: összpontszám, technikai tudás stb.

2. We sing Encore:
Ebben a játékban közel sem olyan kifinomult az énekhang értékelése, mint a Karaoke Revolution-ben. Itt is kottaszerűen jelennek meg a hosszabb-rövidebb hangok, azonban annyira érthetetlenül mutatják meg, ha esetleg rossz hangot énekelsz, hogy az igen zavaró a játék során. Megmondom őszintén nem is igazán értem néha, csak a lényeget: ha a játékos egyéni színével feltöltődik a hangvonal, akkor találta el a hangot rendesen. Itt viszont nagyon szépen, kontrasztosan (fehér alapon feketével) van kiírva a dalszöveg, ami segít az éneklés folyamán nem belezavarodni. A dal végeztével csak egy összpontszámot kapsz a teljesítményedről.

Testreszabhatóság, kinézet
Itt igazából nem írok, elsőt, másodikat, szerintem ez döntetlen.
We sing Encore:
Sajnos itt nincs lehetőség egy saját karakter létrehozására, ha el akarod menteni a pontjaid, akkor azt a dal végeztével teheted meg: beírod a neved a billentyűzet segítségével. Viszont ami személyesen nekem nagyon tetszik, hogy be lehet állítani az egész játék színsémáit, mint pl. a háttérlogó, a menü gombjai stb. Továbbá be lehet állítani a tv hang időbeli csúszását (nálam pl. -80 ms) hogy pontosan eltaláld a hangokat (amíg nem állítottam be a játék mindig úgy értelmezte, hogy 80 ms-dal később kezdek és ott nem is adott pontot). A mikrofon erősségét is megszabhatod, mennyire hallatszódjon a tvből vissza a hangod, illetve a zene milyen hangos legyen stb.
Karaoke Revolution:
Itt építhetsz magadnak saját karaktert: haj, smink, ruha, mikrofon stb. Aztán mentés előtt megmondhatod hogy hívják. Később aztán ezzel a karakterrel mehetsz énekelni, turnézni. Lehet színpadot is építeni, mindennek csak a kreativitásod szab határt. A jaték kinézete nekem nem favoritom, de végül-is nem is rossz. Változtatni rajta nem lehet. Ahogy a We sing-nél írtam, itt is lehet tv hang csúszást illetve mikrofon, zene, énekes, közönség hangerőt állítani.

Azt hiszem elég jól sikerült leírnom mindent a két játékról és sikerült meghoznom egy-két érdeklődőnek a kedvét, hogy kipróbálják
Jó szórakozást
Vissza az elejére

Nem küldhetsz új hozzászólást

 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System

 

Oldal létrehozási idõ: 0.1781 másodperc, 0.0650 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 40. Memória használat: 1,255kb