Hali! Otthon projektorra van kötve a Wii, néhányotók arra kért tegyek fel pár képet, milyen is ez. Megpróbálok ennek eleget tenni, íme:
1. Maga a projektor, Acer H5350. A HD projektorok Suzuki Swiftje, 720p-s natív felbontással. Utángyártott kompozit RGB kábellel kapcsolódik a Wii-hez, a 480p miatt. Az a vastag fekete kábel a HDMI, másik végén egy PC-vel mozira (TV-m nincsen ). Látszik még a háttérben az RCA átalakító és jack hosszabító - ez azért van hogy a PC hangszórójára köthessem.
2. Ugyanez kicsit messzebbről, itt már látszik a Wii is. A hangszóró egyébként egy tízéves Genius 2.1, király A wooferen egy cd-tok amiben a Wii biztonsági másolataimat tartom
3. Nah itt a kert. A vászon egy IKEA Tupplur sötétítő, 7e Ft. Ennél jobb képet már csak egy mozivászon tudna adni, ha lesz pénzem talán majd beruházok rá, egyelőre ez is tökéletesen megfelel. A sensor bar rá van ragasztva (a hozzávaló kétoldalas ragasztótalppal) a vászonra. Jobb ötletem nem volt. A feszültséget a Wii-től kapja, mégpedig úgy hogy a kábelt a padlószőnyeg alatt vezettem el. Vettem hozzá egy hosszabítót, de még az is túl rövidnek bizonyult szóval szétvágtam és meghosszabbítottam telefonkábellel. Tökéletesen működik.
4. Ugyanaz más szögből. Az arányok érzékeltetése végett felakasztottam a vászon elé egy nunchukot
5. Ez már este készült, Mario Kart Wii rulez. Bírom ahogy a képeken látszanak a sensor bar ledjei, szabad szemmel viszont ugyebár nem
Egy élmény ekkora képernyőn tolni a játékokat, de van egy gyenge pontja: FPS-ek és egyéb shooterek, ahol a Wiimote célzóeszközként szolgál. Ilyenkor ha a képernyő szélére célzok már rég kiment a használható zónábol a célkereszt, ami érthető, hiszen TV-re van kalibrálva. Ahhoz hogy vásznon tényleg oda mutasson, ahová célzok, sokkal messzebb kéne állnom... Csakhogy átlagembernek nincs akkora szobája, ahol ez lehetséges lenne . Nem baj, könnyen megszokható, nekem semmi bajom.
Ha bárkinek bármilyen kérdése volna, vagy szintén projektorral használná a wii-jét, kérdezzen nyugodtan, szívesen segítek, leírom a kisebb nüanszokat/problémákat amik ilyenkor elkerülhetetlenül felmerülnek.
A Wii Hungary ! oldal a felhelyezett tartalomért semmilyen felelősséget NEM vállal ! Minden JOG fenntartva 2007-2011.Jogi Nyilatkozat ! Az oldal üzemeltetője: K&A Games