Mostanában meg kell válnom a tv-től amit eddig játékra használtam és arra gondoltam miért ne tehetném meg ugyanezt a monitoromon. Kicsit utána olvasgattam a témának és és egy-két dolgot nem igazán értek. Van itt valaki aki már próbálkozott ilyesmivel? A monitoromon pontosan egy d-sub csati van, erre kéna átalakítani a komponens kábelből érkező jeleket. Erre elegendő egy sima fizikai átalakító, vagy szükség van egy külön eszközre ami átkonvertálja a jelet?
Kösz Ricsi pont ilyenre gondoltam, nem is értem én miért nem találtam meg ezt A hang részét meg tudom oldani az egyértelmű, csak abban nem vagyok biztos, hogy a kép része működni fog, mintha hallottam volna valamilyen rgb kódolási problémáról, de lehet, hogy wii esetén ez nem áll fenn
jok ezek csak dragak, neha nagyon is es nem minden monitoron lesz szep termeszetesen a kep mivel wii nem tud sokat kimenetben sajnos.
en amugy monitoron nyomom mert van kompozit es komponent kimenete is:) de nyilvan mivel jobb a felbontas mint a wiinek picit csunyabb de mivel nincs tvm... szoval sztem nezz utana hogy milyen arak vannak de szamolj azzal is hogy nem lesz olyanszep mint egy megfelelo felbontasu tvn v monitoron. lehet meg hogy komponent kabellel csinalod az egeszet, amitol pl sokkal szebb keped lesz de nem minden monitor/tv nel lesz jo mert tul sotet lesz hiaba allitgatod. van olyan keszulek amin lehet megis allitgatni hogy ne legyen tul sotet de akkor meg talan benabb kepet fogsz kapni mint eredetileg... szoval a legjobb ezeket kiprobalni ha tudod
Két monitoron lett tesztelve az egyiken simán ment minden gond nélkül a másikon voltak gondok. Valszeg mivel újabb és érzékenyebb a framedropp-ra ezért percenként elsötétült egy fél másodpercre szóval nem igazán lehetett használni. Ez az egész kicsit rizikós dolog vagy megy vagy nem... tuti megoldás nincs.
Az Ayo álltal javasolt felskálázó és egyéb egységek tényleg nagyon faják csak hát megkérik az árukat, de cserébe nagyobb eséllyel fog működni mint egy sima kábel hiszen számtalan beállítási lehetőséget kapsz a kis dobozban ami a kábelben nincs.
were: anno mondtam neked hogy állítólag a PAL-os Wii-ket ez a kábel nem szereti.
stalix: Én egy ilyent {link} ajánlok. Fél évig ilyenről használtam a Wii-m PC-det is közvetlen rá tudod kötni (ha áram alatt van a cucc de nincs bekapcsolva akkor a számítógép képét mutatja ez a része is működik) TV-t nézni tudsz róla rengeteg mindent rá tudsz kötni. Mondjuk a képe nem lesz olyan éles mint TV-n de ezt meg tudom érteni. Ez működik általam tesztelve. Hasonló mint ayo ajánlata de ez nem skáláz fel. (mondjuk különbséget nem fogsz észrevenni) Ahogy nézem elég sok ilyesmi célra szolgáló cucc van: {link} mondjuk ehez vennék egy USB-hálózati átalakítót és nem Wii-ről hajtanám meg. {link} {link} {link} De nézz utána ezen a két oldalon {link}{link} mert elég sok van (kereső szó TV tuner, converter) ha találsz valamit akkor nagyon szívesen segítek(ünk).
Mindenkinek köszönöm a válaszokat Már értem, hogy elég egy átalakító is, a tv tuner, csak kényelmi funkció + tudok tv-t is nézni vele. Egy kicsit félek a tv tuner vásárlástól, picit komolyabb elektronika van benne mint egy vezetékben, talán nagyobb az esély rá, hogy tökremegy és így távolról elég nehézkes lenne a garanciát érvényesíteni(ha van egyáltalán). Körülnézek magyar oldalon mit találok és még átgondolom melyik legyen. Ha összejön mindenképpen leírom hogyan
A Wii Hungary ! oldal a felhelyezett tartalomért semmilyen felelősséget NEM vállal ! Minden JOG fenntartva 2007-2011.Jogi Nyilatkozat ! Az oldal üzemeltetője: K&A Games