masinák

 

Fórumok
--- HAJRÁ MAGYAROK !!! --- Olimpia: London 2012
Wii Hungary!  Fórumok  Általános infók  OFF TOPIC!
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Oldal:   <<      
Moderátorok: kovad, D@reeo, Norbi(HUN), Asdd, Shepard, hunMyrte
MongooseNX71
2012 aug 07 k , 07:29
Vendég

A Kammerer Zoltán - Tóth Dávid - Kulifai Tamás - Pauman Dániel összeállítású férfi kajak négyes 1000 méteren megnyerte futamát, ezzel közvetlenül a csütörtöki döntőbe jutott.
Az öt hajót felvonultató futamukban a győzelem egyből döntőt ért. Jól kezdtek a mieink, a rajt után egy ideig vezettek, majd féltávnál a második helyen haladtak a csehek mögött. A hajrához érkezve aztán visszatámadtak, sikerrel. És ha szoros versenyben is, de megnyerték a futamot, s jutalmul kihagyhatják a középdöntőt.

A kajak egyes (K-1) 500 méteren érdekelt Kozák Danuta megnyerte előfutamát a londoni olimpia keddi versenynapján. A magyar versenyző a középfutamból harcolhatja ki a legjobb nyolc közé kerülést. A folytatásban aztán már nehezebb feladat várt rá, hiszen a nyolc hajót számláló középfutamból csak a legjobb kettő (és a három futam két legjobb harmadikja) léphetett tovább. A Domino Honvéd kajakosa végig ellenőrzése alatt tartotta a futamot, már száz méter után az élre állt. Szép, egyenletes csapásokkal haladt a cél felé. Csak a dán Hansen és a svéd Paldanius tudott vele tartani, de ők is csupán a kíséretet adták, mert végül Kozák magabiztosan, egy hajóhossz előnnyel győzött.

Jó erőbeosztással, magabiztosan győzött előfutamában 500 méteren a Kovács Katalin - Douchev-Janics Natasa kajak páros. A magyarok remekül mentek, harmonikusan evezve, favorithoz méltó magabiztossággal utasították maguk mögé riválisaikat. Köztük a világbajnoki címvédő osztrák Yvonne Schuring, Viktoria Schwarz kettőst.

A 23 éves gerelyhajító Juhász Vanda -aki télen súlyos térdműtéten esett át- első dobása az 50-es vonal alatt (49,90 m), a második éppen fölötte ért földet (50,01 m), harmadik kísérlete pedig érvénytelen volt. A 41 induló közül így a 36. helyen végzett. A döntőbe jutáshoz 60,11 métert kellett volna dobnia.

Kiss Dánielnek nem sikerült a döntőbe jutás 110 méteres gátfutásban. Az Ikarus BSE futója, aki tavalyi műtétje után csak az év elején kezdhette újra az edzéseket a hatos pályáról indult. Mellette a hetesen a világranglistát vezető amerikai Aries Merritt kapott helyet. Kiss gyengén rajtolt, de aztán jó ritmusban közelített vetélytársaihoz. Ám egy kisebb hiba után megtört a ritmusa, s végül a hatodik helyen ért célba. A 0:13,62 -es idővel pedig már nem reménykedhetett a továbbjutásban.

Baji Balázs szintén 110 gáton a hatodik futamban az athéni olimpiai bajnok kínai Liu Xiang mellől rajtolt. Ez a verseny ritkán látható "csillaghullást" hozott: már az első gát előtt lábához kapott és megállt az idei Eb-n bronzérmes lengyel Artur Noga, majd Baji két oldalán egyszerre rúgta fel a gátat és bukott Hsziang és a barbadosi Shane Braithwaite. A táv felénél aztán még a szenegáli Moussua Dembele is elesett. A Helsinkiben rendezett júniusi Eb-n Kisshez hasonlóan elődöntős Baji ötödikként dobta be magáta célba 13.76 mp-cel.
Az athéni olimpiai bajnok Liu már az első gátnál óriásit esett. Annyira megsérült, hogy a fájdalommal küszködve próbált lebicegni a pályáról. Ám a szervezők nem engedték kiszállni, így a szerencsétlenül járt sportoló kénytelen volt fél lábon végigugrálni a pálya hátra levő részét. A közvetlenül mellette rajtoló Baji Balázs a célvonalnál megvárta a sántikáló Liut, majd amint az beért, a magasba emelte a kínai jobb kezét jelezvén, hogy ő a verseny igazi bajnoka. A külföldi, főleg kínai újságírók azonnal megrohanták a magyar gátast. "Liu Xiang nagy bajnok, világcsúcstartó volt, a tiszteletemet akartam kifejezni így. Ha nyer, nyilván más lett volna a helyzet, de megsérült, ezért tettem, amit tettem" - mondta Baji.

A harmadik lett a +105 kilogramos kategória B csoportjának küzdelmeiben Nagy Péter, az olimpia egyetlen magyar súlyemelője.
A 22 éves szegedi óriást -aki még a nagy emberek közül is kimagaslott 192 centis termetével, a mérlegelési versenyt pedig eleve ő nyerte 155,55 kilós testsúlyával- papíron a gyengébb mezőnybe soroltak be nevezési eredménye alapján.
Kezdésként 184 kilót szakított könnyedén, magabiztosan. Majd nem okozott gondot neki a 191 kilogram sem. Kár, hogy a harmadik gyakorlata nem sikerült, noha bíztató volt az is, ráadásul a 196-tal magyar csúcsot is döntött volna. Így ebben a fogásnemben másodikként zárt a tízfős mezőnyben.
Lökésben a sokszoros magyar bajnok elsőre simán leküzdötte a 216 kilót, aztán remek gyakorlatot mutatott be a 225-ön is, bár meg kellett küzdenie a súllyal. A befejező fogás viszont itt is kifogott rajta, pontosabban a 230 kilót már meg sem próbálta a feje fölé lökni. Így is 416 kilóval - egyéni legjobbját beállítva - összetettben a harmadik helyen fejezte be csoportjában a szereplést. Nagy Péter végső helyezése a 11 emelőt felvonultató A-csoport 20 órakor kezdődő versenyének végeredményétől függ.

Lőrincz Tamás nagyszerű birkózással bejutott a legjobb nyolc közé a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájában. A 2006-os Európa-bajnok magyar gyorsan nyilvánvalóvá tette, hogy ezen a napon semmi esélye nincs ellene az idei Eb-n győztes német Frank Stäblernek. Lőrincz az első menetben nekiugrott ellenfelének, 50 másodperc elteltével -egy válldobás és kiemelés révén- már 4-0-ra vezetett. Stäbler ezt követően mögékerülésért ugyan kapott egy pontot, de így is 4-1-gyel a magyaré volt az első felvonás. A ceglédi sportoló a második menetben is sokkal dinamikusabb és erősebb volt ellenfelénél, akit ebben a szakaszban előbb kitolt a szőnyegről, majd mögéje került. Ezzel mindkét menetben győzedelmeskedve nyert, így továbbjutott.
A következő mérkőzés nem kezdődött túl jól a kétszeres vb-bronzérmes amerikai Justin Dashaun Lester elleni meccs. Egy kisebb figyelmetlenséget kihasználva riválisa letolta a szőnyegről, majd a szakasz utolsó másodperceiben még intették is a magyar fiút, így hátrányban mehetett pihenni. A folytatásban viszont a ceglédi versenyző nagyon összeszedetten birkózott, és egy szép mögékerüléssel egalizálta a találkozót. A döntő menetben nagyon keményen küzdött mindkét versenyző. Valamivel a magyar tűnt aktívabbnak, ennek eredményeként a másfél perces álló harc utolsó pillanatában elindított akciója végén ellenfele mögé került. Ezért a mérkőzésvezető három pontot ítélt, az amerikaiak viszont óvtak, mert szerintük már időn túli volt az eset. A zsűri a visszanézés után végül egy pontot megítélt Lőrincznek, illetve további egyet a sikertelen óvás miatt is. Az utolsó 30 mp-ben Lester mindent megpróbált, ám Lőrincz jól állta a rohamokat, és megnyerte az összecsapást.
A döntőbe jutásért a legjobb négy között állt szőnyegre a kétszeres vb-ezüstérmes grúz Manuhar Tszhadaja ellen. A meccs elején alaposan meglepte riválisát. Egy támadásba gyönyörűen kontrázott bele, majd riválisa fejét befogva pörgetett. Előnyét magabiztosan tartotta meg a menet végéig.
A második két percben a magyar birkózó folytatta remeklését. Éppen az első akció megindításához szükséges másfél perces határ előtt kiemelte, s eldobta ellenfelét. Lőrincz a három pontot a finisben egy mögékerülésből további eggyel toldotta meg, az utolsó másodpercekben pedig ügyesen védekezett. Így összességében kiemelkedő teljesítménnyel bejutott a fináléba. Lőrincz örömében még nagy ívben eldobta Takács Ferenc másodedzőt is.
A döntő összecsapáson azonban két menetben maradt alul a vb-bronzérmes dél-koreai Kim Hjeon Vu -val szemben. Lőrinc rendkívül csalódott az eredmény miatt és azt mondta, csak magát okolhatja az elszalasztott lehetőségért. Ám így is nagyszerű eredményt ért el az ötkarikás játékokon szerzett ezüstérmével. Bravó !!!

[ Módosítva 2012 aug 07 k , 08:45 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 aug 08 sze , 07:28
Vendég

A szerdai nap magyar érdekeltségű eseményei:

KAJAK-KENU:
10:30-12:15 óra: férfiak: C-1 1000 m döntő (VAJDA ATTILA), K-2 1000 m, döntő (DOMBI RUDOLF-KÖKÉNY ROLAND), nők: K-4 500 m, döntő (SZABÓ GABRIELLA - KOZÁK DANUTA - KOVÁCS KATALIN - FAZEKAS KRISZTINA)

ATLÉTIKA:
11:00-14:40 óra: nők: kalapácsvetés, selejtező (ORBÁN ÉVA)
11:00-22:55 óra: férfiak: tízpróba (SZABÓ ATTILA)

KÉZILABDA:
12:00 óra: férfi negyeddöntők (MAGYARORSZÁG - Izland)

BIRKÓZÁS:
14:00- 21:15 óra: nők: 63 kg, előcsatározások, nyolcaddöntő, negyeddöntő, elődöntő, vigaszág, bronzmérkőzés, döntő (SASTIN MARIANNA)

VÍZILABDA:
19:40 óra: férfi negyeddöntők (MAGYARORSZÁG - Olaszország)

[ Módosítva 2012 aug 08 sze , 07:36 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 aug 08 sze , 07:42
Vendég

A magyar csapatból Vajda Attila kezdte a kajak-kenu szakág első döntős napját. A magyar olimpiai címvédő nem kezdett túl jól, nagyon beragadt a rajtnál. Majd féltávnál csak a nyolcadik helyen haladt, miközben az élen Menkov, Brendel és Goubel nagyon elment a többiektől. Négyszáz méterrel a cél előtt Vajda megpróbálta megnyitni a hosszú hajrát, de a hajója csak nem akart megindulni, a vezető hármas, s ezzel együtt a dobogó pedig egyre távolodott. Brendel magabiztosan vezetett, s ekkor már látszott, hogy Vajdának csodára lenne szüksége az éremszerzéshez. Ez nem következett be, s miközben a friss Európa-bajnok Brendel már a célban ünnepelt, a magyar a hatodik helyen ért célba.

A folytatásban a friss Európa-bajnok kajak ezres kettősünk, Kökény Roland - Doimbi Rudolf következett. Egységünk előfutam-győzelemmel kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, ahol a dobogó elérése volt a célkitűzés, sokan azonban titkos favoritnak tartották őket.
Egységünk remekül kezdett, a rajt után a svédekkel és a portugálokkal az élen haladtak. 250 m-nél az első helyen lapátoltak, a másik két hajóval kiváltak a mezőnyből. Majd féltávnál svéd, magyar, portugál volt a sorrend. Markus Oscarsson és Henrik Nilsson tartotta vezető pozícióját, Dombiék azonban tapadtak rájuk, s a hajrához érkezve le is előzték őket. Közben a németek is elkezdtek hajrázni, s a nyolcas, "surranó" pályán a portugálok is feltűntek. A magyarok azonban nem zavartatták magukat, csapásról csapásra haladtak a cél felé. Elsőre úgy tűnt, először haladtak át a vonalon. Ugyanakkor a portugálok is ünnepelték magukat, így néhány pillanatig nem lehetett tudni, ki is nyert. Végül azonban feltűnt a kivetítőn, hogy első Magyarország, s ekkor Kökényék már felhőtlenül ünnepelhettek. A közönség magyar része is üdvrivalgásban tört ki, zúgott a "Ria, ria, Hungária!". Gyönyörű és hihetetlenűl izgalmas olimpiai győzelem volt, srácok !
Ebben a számban Magyarország korábban még soha nem nyert olimpiát.


Vízre szállt a Szabó Gabriella - Kozák Danuta - Kovács Katalin - Fazekas Krisztina összeállítású kajaknégyes is az 500 méteres döntőben.
Az előfutamát megnyerve középfutamot már nem kellett menniük, egyből a döntőbe jutottak a lányok. Így a négyes pályát kapták rajtoláskor.
Remekül rajtoltak a lányok, s az Eb-második fehéroroszokkal, valamint a németekkel együtt érkezett a táv feléhez. Az utolsó 200 méterhez érkezve aztán már tisztán a magyarok vezettek, s bár a riválisok megpróbáltak velük tartani, méterről méterre növelték előnyüket. A finis már nem tartogatott izgalmakat, egyértelműen a magyarok hajója ért elsőként a célba.
Ezzel OLIMPIAI BAJNOK A MAGYAR NŐI KAJAK NÉGYES 500 MÉTEREN ! SZÉP VOLT LÁNYOK !!!
Kovács Katalin pályafutása harmadik ötkarikás aranyérmét szerezte, míg a többiek először állhatnak majd az olimpiai dobogó tetejére. Magyarország női kajakos kvartettje az ötkarikás játékokon 1992-ben, Barcelonában tudott diadalmaskodni legutóbb. Azóta mindig a németek nyerték ezt a számot.


A világbajnoki ezüstérmes Sastin Marianna könnyed győzelmet aratott első mérkőzésén, így bejutott a nők 63 kg-os kategóriájának nyolcaddöntőjébe.
A Vasas sportolója kellemes ellenfelet kapott első meccsén a guineai Jacira Francisco Mendonca személyében. Az első menetben előbb válldobással, majd mögékerüléssel 3-0-ra vezetett a magyar lány. A másodikban aztán már csak annyit adott ki magából, amennyi egy mögékerüléshez kellett, s ezzel két menetben hozta a kötelező győzelmet.
A követező körben a legutóbbi két Európa-bajnokság aranyérmesével, az ukrán Julija Osztapcsukkal találkozott. Sajnos az ukrán lány jóval erősebbnek tűnt és két sima menetben 0-5 -re legyőzte a magyart. Így Sastin elbűcsúzott a további küzdelmektől.

A selejtező B csoportjában szereplő, 27 éves kalapácsvető Orbán Éva küzdelmei is elkezdődtek a selejtezővel. A magyar nehézatléta hölgy másodikra dobta legjobbját, 68,6 métert, ami összesítésben csak a 17. eredmény volt a mezőnyben. A 12-es fináléba kerüléshez legalább 70,5 méterre volt szükség. Ezzel Orbán is befejezte az olimpiai szereplést.

A tízpróbázó Szabó Attila a 24. helyen végzett a férfi tízpróbázók első számában, a 100 méteres síkfutáson. 11,15 mp -et futott, ami 827 pontot jelentett a magyar atléta számára. A második szám a távolugrás volt, ahol 695 cm -t teljesített, melyért 804 pont járt. Majd a harmadik számban, a súlylökésben 13,93m -t dobott, ezért 724 pontot kapott. Így a 26. pozícióban várja a folytatást.

A magyar férfi kézilabda válogatott a legjobb nyolc között a pekingi olimpián ezüstérmes izlandiakkal találkozott az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésén. Tétmérkőzésen legutóbb hat és fél éve sikerült megverni őket, azóta minden világversenyen az északiak előkelőbb helyezést értek el, mint a magyarok. Így nem igazán a magyarok voltak a találkozó esélyesei, sőt inkább meglepetés számba ment volna a mi továbbjutásunk. Riválisunk a másik csoportban magabiztosan - többek között a címvédő franciákat legyőzve - végzett az élen, míg a Mocsai-csapat a szerbek elleni utolsó diadallal biztosította helyét a nyolc között.
Az első hat perc meseszerűen kezdődött, percek alatt 5-1 -re elhúztunk, látszott, az Izlandiakat is meglepte magabiztos kezdésünk. De lassan magukhoz tértek, sorozatban szerzett három találatukkal felzárkóztak. Aztán egy darabig még sikerült őrizni a minimálisan az előnyt, negyedóra elteltével azomban egyenlített a pekingi ezüstérmes (6-6). Fazekas védéseinek hatására rövid időre ismét lendületbe jött a magyar gárda, a rosszul célzó Nagy helyett pedig bejött a szerbek elleni meccs hőse, Mocsai Tamás. 8-8-nál a magyar szövetségi kapitány időt kért, ám a rivális így is átvette a vezetést először a találkozó folyamán 8-9 -re. Sokáig fej-fej mellett lötték a gólokat a csapatok, de mindíg mi vezettünk. 12-12-nél Fazekas büntetőt fogott, aztán létszámhátrányban szerzett két gólos vezetést a magyar válogatott. 14-12-es magyar előnynél az izlandi kapitány időt kért, ám csapata annyira gödörben volt, hogy még két gólt kapott a szünetig.
A fordulást követően Nagy megint betalált, ám az új izlandi kapus, Gudmundsson két védésével és Petersson duplájával megint szoros lett az állás. Az egyenlítés nem késett sokáig, ám Zubai lezárt egy újabb hatperces magyar gólszünetet. Putics vállalkozó kedve is megjött, kétszer villant, a 40. percben pedig 21-18 -as magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Aztán mindkét csapat sokat hibázott ekkor, de jó hír volt a magyaroknak, hogy negyedórával a vége előtt még mindig 23-20-ra vezettek, és még a kapufa is segített olykor. Keményen harcoltak az izlandiak, védekezésük feljavult, az 50. percben pedig már megint egyenlő volt (23-23) az állás. 26-24 -es magyar vezetésnél aztán Gudmundsson két szép védéssel versenyben tartotta együttesét. Petersson az 57. percben egalizált, Zubait pedig kiállították. Az Izlandiak Sigurdsson révén másfél perccel a vége előtt átvette az északiaknak a vezetést. Mocsai mester pedig időt kért, amikor már kevesebb mint egy perc maradt hátra. Az utolsó támadásunkból váncsik a kapufát találta el kiszorított helyzetből. Jöhetett az ellenfél, amelynek edzője időt is kért. Néhány másodperccel a vége előtt hétméterest kaptak az északiak, ám Fazekas védett. Az ellentámadásból Lékai három másodperccel a vége előtt egyenlített. Hihetetlen csoda !
Jöhetett a 2x5 perces hosszabbítás. Előbb emberelőnyben Iváncsik betalált, majd az izgalom a tetőfokára hágott, senki nem mert kockáztatni. Stefansson távolról eredményes volt, akárcsak Nagy Laci egymás után kétszer is. Atlanson azomban éppen az első "ráadás félidő" végén egyenlített (29-29).
Ezután mindkét kapus látványosan védett lábbal, ám egy izlandi átlövésével 30-29 lett oda. Harsányi büntetőt lőhetett, de kihagyta, a pattintott kísérletnél a labda a felső lécet talált el. Egy eladott izlandi labda után újabb magyar támadás következett, Nagy egyenlített. Az izlandiak kihagyták helyzetüket, majd Nagy Laci felső lécre bombázott. Ismét egyenlő az állás, újabb hoszabbítás következik !
A második 2x5 percben gyors gólváltás után még két Nagy-gól következett, 33-31 ide. Majd izlandi szépítés, de Császár is eredményes volt. Még egy északi gól esett, és még ők támadhattak a végén, de a lövés célt tévesztett, így az athéni olimpia után ismét elődöntős a férfi kézilabda-válogatott ! Gyönyörű éa heroikus küzdelem volt fiúk ! Baravó !!!
Mocsai Lajos együttese a fináléba kerülésért a svéd-dán párharc továbbjutójával találkozik pénteken.

[ Módosítva 2012 aug 08 sze , 08:20 ]
Vissza az elejére

Nem küldhetsz új hozzászólást

Oldal:   <<       

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System

 

Oldal létrehozási idõ: 0.2948 másodperc, 0.0251 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 42. Memória használat: 1,270kb