Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55 Lakóhely: Mushroom Kingdom Üzenetek: 12455
Ha a gyári kábeled van,akkor a piros,fehéret dugod az erôsítôd "audio in"-be.A sárga meg a kép,tehát az marad a tv-be. Ha komponent kábeled van,akkor a hangot (piros,fehér L,R)megy az erôsítôd "audio in"-be,a másik három (kék,zöld,piros) meg a tv-dbe. Remélem tudtam segíteni.
Sziasztok mindenki, tegnap újra nekiestem a kis fehérnek és szétkaptam. Most nem álltam meg az alaplapot takaró lemeznél. 0-ra bontottam a gépet és meg lett az eredmény. Emlékeztetőül a problémám amit fentebb leírtam már a topicba: Valószínűleg melegedés hatására bizonyos idő után halk és recsegő lesz a hang ami amúgy indításkor tiszta és szép hangos.
Na és akkor lássuk mi volt az alaplap alsó oldalán. Spoiler: Klikk a képhez ->:
Amint látjátok a bal oldalt ahol az AV csatlakozó foglalata van beforrasztva látható némi elváltozás az amúgy tiszta és gyönyörű lapon. Nézzük meg közelebbről! Spoiler: Klikk a képhez ->:
Nah ez az a genya amit találtam. Valószínű hogy forrasztásból maradt gyanta, vagy egy elgányolt forrasztás eredménye. Én az utóbbira szavazom mert az összes többi forrasztás tökéletes. Leszedtem alkohollal és a javulás számottevő de nem tökéletes. A hiba később jelentkezik de sajnos nem tűnt el. Most jön az a mutatvány hogy kiforrasztjuk a csatlakozót és visszaforrasztjuk. De ez már egy másik történet lesz. Ha jók lesztek lehet azt is elmesélem. De most itt a vége fuss el véle...
Igen Ricsi, több emberrel is konzultáltam erről és maga a gyanta nem okozhatja közvetlenül a gondot. Viszont a jelenléte arra utal hogy annál az elemnél nem biztos hogy 100as a forrasztás. Az ideiglenes javulást valószínűleg a takarítás okozta és az hogy a forrasztáson lévő mikro-repedések feltöltődtek ahogy piszkáltam.
Nem adom fel Mongoose max megvárom mig kijön a WiiU és telítődik a használt Wii piac aztán beszerzek egyet donornak, Így legalább hosszú távon biztosítom hogy mindenhez legyen alkatrészem: blutooth, wifi, driveboar, disc drive. Most jelenleg 20 körül tudnék venni Wii-t arra számítok hogy január környékén ez olyan 13 fele lemegy és akkor lépek ha az újraforrasztás nem segít.
Nem olyan nagy kunszt ám szétszedni Norbi, tők szépen vannak jelölve a csavarhelyek, nagyon hálás és könnyen szerelhető az egész. Még youtube videót sem néztem hozzá csak nekiestem, mert az alap szétszedést már kétszer végignyomtam.
Hát én max megkínálnám egy kis cinnel. Normális a lábtáv is otthon is elvégezhető a dolog. Kiforrasztani teljesen nem kell max egy kis flux-al leszedni a cin egy részét. Egyébként blutooth, wifi a legkönnyebben beszerezhető alkatrész. {link}{link}
Meglátjuk, a végső döntés a forrasztásról apámon fog múlni. Igen tudom hogy könnyen beszerezhetőek ezek az apróságok csak ha összeadogatod az árakat az alaplap meg drive + laser akkor simán többe kerül mint egy most megvehető használt donor így az általam megálmodott 13 -15 ezres határ alatt már bőven megéri beruházni egy komplett-re. Mivel szeretnék 15 év múlva is Wii-zni.... és ezzel nagyban növelem az esélyeim erre
A Wii Hungary ! oldal a felhelyezett tartalomért semmilyen felelősséget NEM vállal ! Minden JOG fenntartva 2007-2011.Jogi Nyilatkozat ! Az oldal üzemeltetője: K&A Games