masinák

 

Fórumok
Gamescom 2015 élménybeszámoló
Wii Hungary!  Fórumok  Általános infók  Rendezvények,találkozók és minden,ami ide tartozik
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Moderátorok: kovad, D@reeo, Norbi(HUN), Asdd, Shepard, hunMyrte
Shepard
2015 szept 08 k , 07:22
BBC-Player


Regisztrált tag #2447
Regisztrált: 2010 júl 30 p , 06:21
Üzenetek: 659
A tavalyi PlayIT meglátogatása meghozta a kedvem egy nagyobb, európa szerte ismert gamer rendezvény meglátogatásához is. Kíváncsi voltam, mégis miben lehet más az itthonihoz képest? Nos, volt alkalmam a kölni Gamescom-ot körbejárni és ha pár szóban kellene összefoglalnom a különbséget, talán a következők lennének: sokkal nagyobb, látványosabb az egész. Szavakban talán nem is lehet leírni azt a hömpölygő tömeget, ami a kilenc óriási csarnokban fordult meg azalatt az a pár nap alatt, míg a még készülő játékokat és sok egyéb új technikai vívmányt bemutatták a nagyérdeműnek. Talán alkalmasabbak erre a lenti képek (előre is bocsánat, hogy nem a legjobb minőségűek, egy mezei mobil kamerájával készültek).


Itt bizony egy nap alatt nem is lehet mindent körbejárni és megnézni, ami az embert érdekli - fogalmazódott meg bennem szinte az elején a gondolat. Ezért okosan be kellett osztanom, mi az ami igazán érdekel, mert bizony volt, hogy órákat álltak sorba az érdeklődők egy negyed órás bepillantásért, esetleg kisfilmért az éppen aktuális újdonságba. Ilyenkor a tömött sorokban hamar előkerültek a könyvek, kézi konzolok. Sok, már tapasztalt ember kis székeket is hozott magával, esetleg töltőt a sok elektronikus kütyühöz. Néhol dokkoló állomások is ki voltak helyezve a sorban állóknak.


Természetesen az óriás színpadokon folyamatosan előadások mentek, helyenként különféle ajándékokat (értsd kulcstartó, ajándék táska, matricák, maszkok, stb.) osztogattak. Ehhez csupán egy kérdést kellett jól megválaszolni, vagy egy kérdőívet kitölteni. Volt olyan pódium, ami körül percekig hergelték a rajongókat, míg a végén egyként üvöltött a tömeg.Ha már az ingyen repi dolgokról szó volt, a különféle rajongói figurák, plakátok, poszterek és egyéb megvehető emléktárgyak is egy egész szintet töltöttek ki. Épp úgy mint a szintén külön szintet elfoglaló cosplay falu, ahol érdekesebbnél érdekesebb szerelések voltak megtalálhatóak, vagy a retro szekció, dugig tömve régebbi hardverekkel, játéktermi gépekkel. Ha mindez nem lett volna elég, a szabadidő sportok szerelmesei is találhattak maguknak elfoglaltságot, hiszen lehetett gördeszkázni, görkorcsolyázni, lézeres fegyverekkel különféle tereppályákon egymásra vadászni, vagy szabadtéri színpadok mellett élvezni a zenét.


A legnagyobb és leginkább összefüggő stand rengeteget a Microsoft tudhatta magáénak, egy egész csarnokot elfoglaltak az újonnan érkező, exkluzívnak kikiáltott játékok. Volt jó pár, amelyiket ki is lehetett próbálni helyben, volt amiről egy újabb kisfilmet, esetleg játékgrafikával renderelt bemutatót lehetett megnézni. A Sony ezúttal javarészt a Gamescom-ot követő francia játékos eseményre tartogatta a puskaport, itt inkább egy-egy különálló standon lehetett megtekinteni az új címeket. Persze multiplatformra érkező játékok is voltak dögivel és a mostanra már versenyszerűen űzött online játékok is saját színpadokat és nézőközönséget kaptak.

A többjátékos versenyek helyszíne

A cosplay falu reggel még igen álmos volt...

A Nintendo standja is kellően kidolgozott, egységes képet mutatott. Egy kis kanapéval berendezett, családias pódium volt, ahol nagyjából óránként ment valamilyen élő műsor. Míg ott jártam láttam helyi Mario Kart 8-as versenyt, tesztelőket, akik új játékokat próbáltak, nyereményjátékot, amihez a közönség soraiba belógatott csillaggal fogtak maguknak játékost, de nemsokkal ezután tűnt fel Mario eredeti hangja is, akinek nagyon megörült a tömeg. A színpadot körbevették a kipróbálásra szánt standok, ahol természetesen továbbra is irgalmatlanul hosszú sorok álltak. Jó, hogy volt lehetőség közben a műsorokat, kivetítőket nézni. Mindig történt valami érdekes a közelben, hogy a várakozás is könnyebben teljen.

Pofás lett a stand

Jó kis gyűjtemény volt

Mindent összevetve élményekkel teli nap volt, még ha néha fáradtan is kellett tovább kullogni a sorban. Legalább egyszer érdemes volt ellátogatni egy ilyen, külföldi eseményre is, ami már óriásira nőtte ki magát és sajátos hangulata mellett hatalmas érdeklődésnek örvend.


[ Módosítva 2015 szept 08 k , 07:22 ]
Vissza az elejére
humi1
2015 szept 08 k , 07:32
BOGARAS

Regisztrált tag #3001
Regisztrált: 2010 dec 08 sze , 05:25
Lakóhely: Tiszaújváros
Üzenetek: 762
Istenem mit nem adnék, ha eljutnék egyszer egy ilyen rendezvényre!
Vissza az elejére
hunMyrte
2015 szept 08 k , 08:22


Regisztrált tag #4675
Regisztrált: 2013 márc 29 p , 10:23
Üzenetek: 2220
Szóval ezért nem hallottunk felőled
Majd talán jövőre mi is kilátogatunk.
Vissza az elejére
Norbi(HUN)
2015 szept 08 k , 09:39
Game-er


Regisztrált tag #1028
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 03:55
Lakóhely: Mushroom Kingdom
Üzenetek: 12455
Szerintem Shepi az idei decemberben (asszem) megrendezett PlayIt-re is ellátogat.
Amúgy király lett a topik!
Vissza az elejére
Weboldal

Nem küldhetsz új hozzászólást

 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System

 

Oldal létrehozási idõ: 0.6375 másodperc, 0.3013 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 52. Memória használat: 1,374kb