masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

Nintendo Direct Pre E3 konferencia
( Kategória: E3 2012 Írta D@reeo - 2012 június 04 hétfő - 13:32:15 )
Tegnap, helyi idő szerint éjféltől Satoru Iwata megtartotta fél órás videokonferenciáját, melyet mintegy 85.000 ember nézett. A főszereplők most a Wii U kontroller és az Online közösségi felület újdonságai voltak.

A fél órás konferenciát itt nézheti meg, aki esetleg lemaradt volna róla:Röviden a fontosabb részletek:

- Az új irányító neve hivatalosan Wii U Gamepad

- NFC olvasó is kerül az irányítóba: Ennek segítségéével kommunikálhat az NFC képes telefonokkal, bakkártyákkal. Így az is elképzelhető, hogy egy új játék megvásárlásához elég lesz a kontrollerhez tenni bankkártyánkat.

- TV Control gomb segítségével a TV-t is távirányíthatjuk infra hullámok segítségével - kikapcsolt konzol mellett is!

- A Wii U Gamepad képernyője teljesen független a TV képernyőjétől - ezt eddig is tudhattuk -, más dimenzióban mutathatja a játékokat, sőt, giroszkópos mozgásérzékelő is kerül bele!

- A kontroller segítségével a TV-től függetlenül is játszhatsz, azaz míg a család többi tagja ép az Így jártam anyátokkal-t nézi, Te addig folytathatod a Super Mario-zást.

- Támogatni fogja a korábbi irányítókat is: A Remoteot, a Nunchuckot és a Balance Boardot is. Mellette gyártani fogják a Wii U Pro Controller-t is!


Nincs még vége, kattints a hír folytatásához!
Az Online felület:

-Egy videobejátszásban bemutatnak egy az akciófigurájához beszélő, félőrült fiatalembert, aki elakadt egy Zombis játékban. Miután nem sikerült legyőznie támadóját, segítséget kér a Wii U közösségtől egy "fórum bejegyzésben".


Ezt a bejegyzés akár mobilról is elolvasható, így nem egy teljesen zárt Wii U rendszerről beszélhetünk. A főhősünk ezután videotelefonáll egy másik játékossal akitől tanácsot kap a Zombi legyőzéséhez.

Ez a Miiverse, vagyis a Mii és az Universe szavakból kialakított online felület, amit akár játék közben is előhívhatunk! Az új irányító segítségével az érintőképernyőn gépelhetünk, rajzolhatunk, emotikonokat (szmájlikat) szúrhatunk be, stb. A Miiverse minden Wii U játék része lesz! Mint korábban már említettem, lévén , hogy nem teljesen zárt rendszer, elérhető lehet mobilról, böngészőből, 3DS-ről, stb...


-A gép bekapcsolásakor a Mii Wara Wara fogad minket: ezt nevezhetjük akár az új system menu-nek is. Itt gyűlnek össze saját-, barátaink-, de még a hasonló játékokat kedvelő ismeretlenek Mii-je is, ezzel alakítva a közösséget.


-Beépített internet böngészővel is rendelkezik az új irányító, melynek képét akár a TV-re folyamatosan kivetítve, akár a TV képernyőjén elrejtve és csak a megmutatni kívánt oldalt betöltve dobpergés és függöny elhúzás után leplezhetjük le a családunknak, barátainknak.


Az E3-on további infókat kapunk majd magáról a Wii U-ról, a játékokról és természetesen a 3DS-ről is!


A Wii U-val talán a Wii-ből kimaradt online szolgáltatásokat próbálják pótolni, ami ,már így, első látásra is eléggé meggyőző. De valyon képes lesz felvenni a harcot a PS3 és Xbox360 (és utódaik) online képességeivel?

A képek a maxconsole.com weboldalról származnak!
Hozzászólás: 14 Nyomtatóbarát változat FACEBOOK TWITTER

 

Oldal létrehozási idõ: 0.3182 másodperc, 0.0435 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 48. Memória használat: 1,092kb