masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

Wii kell...Miért is ?
A Wii a Nintendo által gyártott új generációs játékkonzol , amelyel az elődjét a GameCube -ot váltották le . Valamelyest annak utódjának is tekinthető , azonban mégsem lehet GC2 -nek nevezni (Mint pl a Sony PlayStation vagy a Microsoft XBox sorozatát ) . A "visszafelé"kompatibilítást némileg megőrizték , azonban mint a korábbi kódneve : Revolution ( Forradalom ) is tükrözi , merőben új "forradalmi" megoldásokat tartalmaz , amelyekből a legfigyelemre méltóbb a Mozgásérzékelős Kontrollere .Némi támogatás felfedzhető a Ps3 SIXAXIS féle vezérlőjében is , azonban vitathatatlanul a Wii játékélménye a "nyerő" ami SEMMIVEL sem hasonlítható össze !
A korábbi elnevezését megváltoztatták és a Wii nevet kapta ! Több érdekes indoklás mellett a legismertebbek a rövidsége , az angol "we" "mi" hasonlósága , és egyértelműsége ... A hivatalos névhez nem "csatolta" a Nintendo márkanevet sem , mint az eddigi konzoloknál ezt megszoktuk .
Maga a konzol fűggőlegesen (csak ez az alaptartozék) és vízszintesen egyaránt elhelyezhető . A média egysége a Wii 12cm -es és az "előd" GameCube 8cs-es lemezeit is képes fogadni .Felszerelték még kettő darab USB csatlakozóval , valamint egy SD kértya olvasóval is ( Max:2GB ) , amely a fotók , játékmentések és letöltések tárolására szolgálhat .
Készülnek egy "módosított" verzió kiadására is , amely már a DVD Videók lejátszására is képes lesz , ezt azonban csak a japán piacra szánják .A konzol a népszerűségét nem a teljesítményének köszönheti , hiszen azt a vetélytársak (xBox360 és a Ps3) messze túlszárnyalják azt . Igazi ereje maga a játékélmény , ami egy eddig szokatlan , valódi társasági szórakozást kínál az egyedi irányításnak köszönhetően . Ezt bizonyítja az eladások statisztikája és a gyors téhódítása is amivel lekörözte a nála nagyobb "testvéreket" , amelyek tudásban is előtte járnak ,annak elllenére , hogynem dübörög benne eget rengető Hardware , vagy pl nincs HD támogatása sem . Az ígéretek alapján , ami a megjelenő játékkínálaton és kiegészítőkön alapul , sokáig komoly versenyben marad az igazi "NextGen" konzolokkal .
A másik hatalmas lépés, hogy sikerült megszólítani célközönségnek minden korosztályt , ami szintén egyedülálló a konzolok történetében , hiszen a szülők ugyan úgy belefeledkezhetnek a játékmenetbe mint a nagyszülők is ...Aki belekóstól azt szinte biztosan megfogja legyen az 6-8 , vagy akér 40-50-60 éves is... Ezzel és a vetélytársaknál alacsonyabb árai miatt is gyorsan és széles körben népszerűvé vált , így a Nintendo jogosan szakítja ki magának azt a nagy szeletet a konzolok eladásából .
by -- kovad --

 

Oldal létrehozási idõ: 0.3327 másodperc, 0.1158 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 45. Memória használat: 1,048kb