masinák
Hirdetés 2
Controller Infok...

Hirdetés

 

Wii Kontroller
Bevezetés
A Wii játékokat több fajta irányítóval vezérelhetjük ( WiiMote, Wiithumb, Classic Controller és Wavebird ) . A játékok azonban nem támogatják egyformán az összes eszközt , ez teljes mértékben a fejlesztők hozzá állásán múlik .
A GameCube játékokhoz természetesen a már bevált Wawebird a legjobb választás .
A Virtual Konzol használatánál többfélével is próbálkozhatunk . Az N64, NES, SNES estén a Classic és a Hullámmadár a leginkább nyerő , de a Wiimote is egészen jól használható .
A ténylegesen Wii -re készült játékoknál azonban túlnyomórészt a Bluetooth-os kontroller és a kiegészítője a Nunchuk vezérlő használatával élvezhető teljes mértékben .


A Wii távirányítóWiimote részei :
- pointer (jeladó)
- Power gomb
- irányító gomb
- "A" gomb
- plusz (+) gomb
- mínusz (-) gomb
- Home gomb
(főmenü megjelenítése)
- hangszóró
- 1-es és 2-es gomb
- játékost jelző led
- csuklópánt
- B gomb
- pántszorítóNunchuk elemei :
- control stick
- csatlakozó nyílás
(csuklópánt rögzítésére)
- C gomb
- Z gomb
- csatlakozó és zsinór

A Wii távirányító egy olyan vezérlőegység, ami egy 3D-s infravörös gyorsulásmérővel van ellátva . Ezzel a megoldással vált kivitelezhetővé , hogy a játékos különféle elmozdulásai érzékelhetővé válnak és a Bluetooth kapcsolaton keresztül elküldöt információk alapján értelmezhető lesz a gép számára .

Ezzel a Nintendó kiemelte az embereket a szokásos játék játszások menetéből és egyben a kényelmes ülőalkalmatosságaikból is , és megalkotta az első "igazi" társasági játék gépet . Az élményeken túl mint egy játékos edzést is végezhetünk , ami egyes Game -k esetén akár még az izomlázig is fokozódhat , az eddig kényelmes user -ek között !

A kézben tartott irányító egységet egy csuklópánttal biztosítjuk a kezünkhöz , az esetleges kicsúszás és az ebből keletkező kár okozások elkerülése miatt . Az első bevezetés óta sok kritika érte a Nintendo -t , az elszakadt vagy lecsúszott pántok okozta problémák miatt . Betört Tv készülékek , ablakok , levert tárgyak vagy testi sérülések okozása miatt . A kritikákat megfogadva többszőr is javítottak a minőségen , és manapság már jóval erősebb kivitellel forgalmazzák .

Egyidőben négy kontrollert képes kezelni a szerkezet .

Gyakran felteszik a kérdést a vásárlás és kipróbálás előtt állók , hogy amit tartalmaz az alapcsomag az mire is elegendő ?
Nos ez egy jó kérdés ! Számomra sem volt teljesen világos , hogy miként is fog zajlani az igazi játékmenet és mi is az a kiegészítő Nunchuk ... A Válasz röviden annyi , hogy egy játékos részére kapunk vezérlőt , így javasolt (hiszen társaságban teljes a szórakozás) , még legalább egy kontroller+Nunchuk vagy egy WiiPlay+Nunchuk páros vásárlása (ez tartalmaz a játékokon felül +egy vezérlőt is ) .
A játék indítása után figyelmeztet , he szükség lessz a "másodlagos" , Nunchuck csatlakoztatására , amit a képernyőn lévő képen láthatunk . Például Box és horgászás közben vagy egy FPS játék alkalmával kell mind két kezünket használnunk .


A megjelenésével sokak fantáziája lendült meg a szélesebb körű alkalmazására . Ma már létezik Pc-s Driver , amit feltelepítve egyes játékok irányithatóak vele . Vezéreltek már vele ajtózárat , sequencer-t , riasztó központot és még ki tudja mi minden féle szerkezetet , hiszen a felhasználásnak csak a képzelet szabhat határt !by -- kovad --

 

Oldal létrehozási idõ: 0.2409 másodperc, 0.1015 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 45. Memória használat: 1,066kb