Mivel simlis az Mplayer CE topicban belinkelte a címben megjelölt média lejátszót ezért gondoltam érdemes megnézni milyen lett az új release. Hát igazat kell adnom neki mert igencsak jól lett összerakva. Két napja tesztelem de nagyon hamar megtetszett.
Szóval itt egy lista arról ami nekem tetszik és már ki is próbáltam: - Eredeti és írt DVD lejátszása menü kezeléssel(a menük néha kicsit érdekesen jelennek meg de kezelhetőek) - Gyakorlatilag minden fajta videó formátumot elvitt azok közül amit eddig teszteltem. Configurálhatóak a feliratok és hangsávok között is tud váltani. A videó lejátszás lelke az MPlayer, valahogy mégis mintha szebb és akadás mentesebb lenne minden. - Zenelejátszás, képnézegetés USBről SDről. - Hálozaton bellül tudja kezelni a windows-os megosztási mappákat. Kipróbáltam egy Wii - wifi - router - wifi - Laptop kapcsolaton keresztül és simán vitte a komolyabb filmeket is. - Youtube videók teljes képernyőn akadás mentesen... nah nekem ez nagyon kellett már mert untam hogy sehogy se sikerült semmi mással megoldani. - Neten keresztül streamelt rádiók hallgatása és mostmár keresése is (lentebb megtalálod a magyar rádiókat) - Netes shoutcastok elérése online stream listával de kézzel is fel lehet venni persze. - Navi-X portál online mediáinak elérése(filmek-sorozatok, szinte csak angolul)
Innen tudjátok letölteni a legfrissebb verziót: {link} A teljes kezelési és feature leírást itt találjátok angolul: {link}
Ha segítség kell írjatok bátran mert szerintem eléggé bele fogom ásni magam. Természetesen ha találtok működő és mások számára is érdekes audio vagy video stream linkeket azt is megoszthatjátok ebben a topicban én is ezt fogom tenni.
Az SD:/apps/wiimc/onlinemedia.xml file editálásával variálhatod és állíthatod össze a saját online media menüdet. Például ha a nevesebb magyar rádiókat szeretnéd online halgatni ezt kell beleírnod:
Ezzel gyakorlatilag egy Radio nevű menüpontot és benne a rádiók linkjeit kapod. Természetesen ezt úgy alakíthatod ahogy neked jól esik ez inkább csak egy minta és kis segítség az induláshoz. Ékezetes betűket ne használjatok mert az alap kódlap beállítás nem ismeri.
A fenti kódot folyamatosan frissítem majd azokkal a linkekkel amit úgy érzek érdemes megosztani.
ezzel a programmal tudok divx-et megnyitni dvd-ről az új fajta olvasóval amivel már csak usb-ről lehet játszani is?mert fekete a wiim azaz már az új olvasó van benne.
Elvileg viszi az 1280x720-as videókat is. Ha a Framedrop be van állítva akkor lehetséges a dolog, az már más kérdés hogy van-e vmi értelme ennek mikor 480p-t tud a kis masina. Na de a lényeg ha lassan is de ment a dolog.Youtubról töltöttem mp4-et 720p-et és ment.
Regisztrált: 2009 aug 20 cs , 09:16 Üzenetek: 1727
Természetesen. Az mplayer tökéletesen fut, frissítés előtt a wiimc-vel sem volt ilyen gond, ezért is vagyok tanácstalan :-) Szerk.: a wiimc-t frissítettem, nem a rendszert.
A Wii Hungary ! oldal a felhelyezett tartalomért semmilyen felelősséget NEM vállal ! Minden JOG fenntartva 2007-2011.Jogi Nyilatkozat ! Az oldal üzemeltetője: K&A Games