masinák

Fórumok
[szavazás] Hasznos holmik, vagyis Alkalmazások 3DS -re
Wii Hungary!  Fórumok  Általános infók  Szavazások

<< Előző téma | Következő téma >>
Oldal:       >>  
Moderátorok: kovad, D@reeo, Norbi(HUN), Asdd, Shepard, hunMyrte
MongooseNX71
2011 szept 12 h , 07:47
Vendég

Nem csak játékra használod a 3DS -edet?
Csak játszom vele.

Néha használom a beépített appokat, de maximum poénból

Rendszeresen használom a Pre-Installed alkalmazásokat.

Leszedtem pár appot az eShop -ról, de nem jönnek be.

Több hasznos progit letöltöttem már és használom őket.

Mégtöbb és mégkomolyabb ilyen cucc kéne, mert segítségemre vannak a mindennapjaim során.

Sajnos 'kis kedvencünk' a hasznos appok terén kissé szerényen van felszerelve.
Mert mit is kapunk alapból a gépre (már ha frissítettünk 2.1.0-4E -re)?

Az úgynevezett 'Pre-Installed Apps' -ok között a GAME NOTES -t az alsó kijelző fejlécén találjuk, a kis ceruza ikonra bökve. Ez végülis egy egyoldalas firkálgatós-rajzolgatós jegyzetlap, amiben három színnel (kék, piros,fekete) dolgozhatunk plusz adott még a radír valamint a jobb alsó sarokban a felnyitható 'Clear' fül, ami üresre varázsolja a munkalapunkat illetve ugyanitt akad egy 'Export' is, amivel a fotóink mappájába elmenthető a kész mű.
A kis appot használhatjuk normál noteszként is, a gép főmenüjéből belépve, feljegyezve például egy telefonszámot, jelszót vagy bármit. De sokkal érdekesebbé válik a dolog, ha játék (vagy bármilyen 3DS progi futtatása - kivéve a böngészőt, amit igazából nem is értek, ezt miért nem támogatja) közben nyomunk egy HOME gombot a gépen. Ha pedig már így pauzáltunk, megnyitjuk a noteszt. Ekkor a felső kijelzőn látjuk, ami HOME gomb nyomásakor az alső illetve felső kijelzőn volt. Viszont az alsó kijelzőn ekkor már csinálhatunk egy kis feljegyzést is a látottakról. Pl. egy játékbeli fejtörő megfejtését, vagy a legjobban bevált varázslatot egy csata közben, stb. Ha az alsó sorban jobbról a második (kis 3DS -t szinbolizáló ikon két nyíllal) ikont választjuk, akkor választhatunk, hogy a felső képernyőn mit szeretnénk megnézni. A futtatáskor "pauzált" felső képernyő képét, vagy az alsót, vagy -alapból- mindkettőt egyszerre. A gomb megbökésekor pár másodpercig még a "lefotózott" progi (játék vagy alkalmazás) címe is felvillan, csak hogy képben legyünk, honnan is kaptunk le valamit. A bal sarokban lévő visszaforduló nyíllal pedig értelemszerűen visszaléphetünk a noteszeink mappájában, ahol megnézhetjük a többit vagy akár újat is készíthetünk egy -még üres- lapot kiválasztva.

Gépünkön van még egy egész normális zenelejátszó NINTENDO 3DS SOUNDS címmel. Támogatja az m4a, mp4, 3gp és mp3 kiterjesztéseket, 16kbps -től egészen a 320 kbps szintig. Akad mindenféle torzító meg ritmus effekt illetve pár jópofa vizualizációt is rendelhetünk a zenehallgatáshoz. Ugyanezt az alkalmazást használhatjuk diktafonként is a lejátszó 'Record & Edit Sound' menüpontjában. Persze ezeket a felvételeket is effektezhetjük, torzíthatjuk valamint evidens módon elmenthetjük a gép memóriájába vagy a memókarira is. A beállításoknál (Settings) kimenetként választható mono, sztereó iletve virtuális surround hangzás. Továbbá ki-be kapcsolhatjuk, hogy lejátszáskor hallhatóak legyenek-e a képernyő érintési hangok (többféle ritmus hangszer, taps, szkreccselés, stb.), kapunk felhasználási tippeket, törölhetjük a rögzített felvételeinket és megadhatjuk a felhasználói felületünk színét is az 'Interface Colour' -nál.
Hallgatott zenéinkről csinálhatunk lejátszási listákat az 'Add...' gombbal és a 'StreetPass' -t választva beállíthatjuk azt is, hogy StreetPass -oláskor átküldjük-e a playlist -ünket a partnernek. Itt a 'Compatibility' -nél megnézhetjük, az illetővel mennyire egyezik az izlésünk (összehasonlítja a listáinkat több szempontból), a 'Hit Parade' -val pedig láthetjuk, mit vagy kit hallgatott a legszívesebben.

Ha már multimédia, akkor lássuk is gyorsan a készülék aduászának (és marketing gépezetének motorjának) számító 3D megjelenítést (is) kihasználó kamerát valamint a hozzá tartozó fényképező alkalmazást. Használhatjuk ugye a párban elhelyezkedő külső kamerákat a sztereó-3D fotózáshoz, illetve a belső 'Inner' kamerát is. Bármelyikkel is fotografáljunk, képeink 640x480 / max. 300.000 pixeles felbontásban készülnek. Ahogy észrevettem, az elkészült képeink jobban mutatnak a 3D hatás bekapcsolásakor, mint a csúszkát teljesen letolva teljesen 2D -ben. Nem csak maga a hatás miatt, hanem valahogy élesebbnek, telítettebnek, élvezhetőbbnek tűnik.
Ha pedig már fotóztunk, képeinket természetesen a 'View Photos' gombra bökve megtekinthetjük. Itt 'Slideshow' -olhatunk (ejj, be szépen megasszondtam...), copyzhatunk (na, ez sem volt rossz...:D) a memókarira vagy arról vissza a gére, törölhetjük a nem kellőket, de van itt 'Graffiti' menüpont is, amivel egész jól kipingálhatjuk, stemplizhetjük képeinket.
Sajnos -mint a Game Notes és a 3DS Sounds esetében sem- itt sincs semmilyen mód a kreálmányunk megosztására/küldésére, hiába megoldott a WiFi hálózati elérhetőség.

Az ACTIVITY LOG applikáció , mely -a nevéből és kütyünk számottevő mobilitásából kiindúlva gondolhatnánk- az aktivitásunkat hivatott nyomon követni, szép "színes-szagos" grafikonokkal fűszerezve. Megnyitása után a felső kijelzőn a bázikus információink ugranak az arcunkba, úgy mint a 'mennyit mentünk - aka. Steps' illetve a 'mennyi program volt eddig a gépünkben - aka. Titles Played'. A lenti monitoron pedig két nagyobbacska gombot találunk, 'Daily Records' és 'Software Library' megjelöléssel. Előbbiben találjuk a naponta/hetente/havonta/évente megtett lépéseink számát (Steps) valamint a kiválasztott idő-intervallumban játékkal eltöltött időnket (Play Time). Mindezt grafikonon vagy lista-nézetben is megtekinthetjük. A Software Library pedig betekintést enged a gépünkön megnyitott mindenféle játék vagy alkalmazás eddigi futtatásásába-használatába. Legyen az előre telepített, letöltött, vagy kártyán a "gépben járt" progza. Itt a 'Charts' gombbal sorrendbe szedhetőek a Library -ban szereplő címek, a Total Played Time/No. Times Played/Average Play Time/Date First Played/Date Last Played szerint is akár.

Beépített alkalmazásaink közül pedig végül -de korántsem utolsó sorban- had szóljak a v2.1.0-3E frissítéssel gépünkre költöző 'Internet Browser' -ről, ami ugye egy web-böngésző progi. Persze alapból kell hozzá minimum egy szabad hozzáférést engedő WiFi HotSpot, amit igazán nehéz fellelni. Mert én eleinte azt hittem, ez a dolog simán fog menni bárhol (fősulik, populárisabb etető-itató helyek, mozik, plázák, pályaudvarok, főterek közele), de sikerült ezzel a hiedelmemmel nagyon pofára zuhanni. Mert mondjuk nálunk itt, egy kb. 170ezres lélekszámú "kis haciendában" egyetlen árva free hotspot akadt (Alba-Pláza), ami felismernte a 3DS -t. Lehet, ennek csupán prózai oka van és szimplán én vagyok rettenet láma a dologhoz. Szóval azért ti csak próbálkozzatok bátran, hátha...
Tehát a választásom inkább egy TP-Link wifi routerre esett, amit otthon simán beüzemeltem és azóta leginkább ezen használom a 3DS wifi-támogatott játékait/alkalmazásait.
A "motor" böngészőnk esetében egy borzasztóan leegyszerűsített Open Source Software. Ami Access NetFront NX fejlesztésű, többek között HTML 4.01 és XHTML 1.1 képes cucc. (Ehhez hasonlót például a PSP és a PS3 is használ) A keresőprogramnak választhatjuk kedvenc Gúúglinkat vagy a Jáhúú -t is barátunkká tehetjük, ha az szimpatikusabb. Tisztességgel teszi a dolgát mindkettő, viszonylag gyorsan és egyszerűen. Egyetlen óriási szarvashibától eltekintve, ugyanis SEMMILYEN FLASH TARTALMAT NEM JÁTSZIK LE. Ezt talán egy újabb O.S. firmware keretében megkapjuk, de erről mindeddig semmilyen infóval nem találkoztam.

Natehát! Akkor így gyorsban felskiccelve epilógusként ennyit a gép mellé alapból "csomagolt" hasznos holmokról. De én itt igazából nem is ezekről a "kiherélt", "valamire csak jó, de igazándiból semmire" kategóriát képviselő okosságokról szerettem volna írni, hanem az eShop -ról lerántható ilyen-olyan eszközökről, amikkel felvértezve handheldünk a pehelysúlyú házikedvencből igazi dögös utitárssá és a mindennapi feladatainkban is hadrafogható kütyüvé válik.
De erről engedelmetekkel inkább majd egy újabb post -ban, amikor is kezdés képpen górcső alá veszem a Cinemax Calculator -t illetve a Nintendo Sleep Clock -ját. Addig is kíváncsian várom a véleményeteket, tapasztalataitokat a témával kapcsolatban!

[ Módosítva 2011 szept 16 p , 01:17 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2011 szept 16 p , 01:21
Vendég

Cinemax Calculator:

Nintendo Sleep Clock:

[ Módosítva 2011 szept 16 p , 01:27 ]
Vissza az elejére
Toastman998
2011 szept 16 p , 06:36

Regisztrált tag #3561
Regisztrált: 2011 ápr 17 v , 09:39
Üzenetek: 438
ez a cinemax calculator mit is csinál? ideőjárást mér? vaGY MIEZ?
Vissza az elejére
yoshka
2011 szept 16 p , 06:42

Regisztrált tag #3497
Regisztrált: 2011 márc 17 cs , 07:02
Lakóhely: budapest
Üzenetek: 398
számológép az te nagyokos.
Vissza az elejére
Toastman998
2011 szept 16 p , 06:55

Regisztrált tag #3561
Regisztrált: 2011 ápr 17 v , 09:39
Üzenetek: 438
Jóvanna na 2-es vok metakból XD
Vissza az elejére
Szandra05
2011 szept 16 p , 08:57

Regisztrált tag #3324
Regisztrált: 2011 jan 20 cs , 10:25
Üzenetek: 71
Háhá, a jegyzetet én is mindig rajzolásra használom lehetne mondjuk valami kicsitt "komolyabb" alkalmazás rá, amivel rajzolni lehet. Nem mondom, hogy phosohop vagy akármi, csak mondjuk olyan jó lenne, amiben beállthatom milyen színt és ecsetmééretet akarok.

Mondjuk a grafitinél több lehetőség van, mint a jegyzeteknél, utóbbit mégis jobban kedvelem, mert az valahogy finomabb.

Vissza az elejére
yoshka
2011 szept 16 p , 09:54

Regisztrált tag #3497
Regisztrált: 2011 márc 17 cs , 07:02
Lakóhely: budapest
Üzenetek: 398
Toastman998 írta ...

Jóvanna na 2-es vok metakból XD

helyesírásból is?

Szandra05 írta ...

Háhá, a jegyzetet én is mindig rajzolásra használom lehetne mondjuk valami kicsitt "komolyabb" alkalmazás rá, amivel rajzolni lehet. Nem mondom, hogy phosohop vagy akármi, csak mondjuk olyan jó lenne, amiben beállthatom milyen színt és ecsetmééretet akarok.

Mondjuk a grafitinél több lehetőség van, mint a jegyzeteknél, utóbbit mégis jobban kedvelem, mert az valahogy finomabb.

szép rajz én az ismerőseim arcát szoktam graffitivel lerajzolni, de nem tudom föltölteni, mert még mindig nincs nálam egy nyamvadt nagyesdés-kártyaolvasó >.<* nagy elektroboltokban csak micro-hoz voltak, a kicsikben amiket eddig vettem olvasókat, mind bedöglöttek 1 hét használat után.

[ Módosítva 2011 szept 16 p , 10:00 ]
Vissza az elejére
Laci99
2011 szept 16 p , 10:24

Regisztrált tag #1490
Regisztrált: 2010 jan 03 v , 08:46
Lakóhely: Budapest
Üzenetek: 683
Ne aggódjatok, lesz Flipnote 3DS-re, remélem szintén ingyen, mint DSi Ware-ra.
Vissza az elejére
MongooseNX71
2011 szept 17 szo , 10:19
Vendég

na, látom végre beindultatok a témára. ennek őszintén örülök.
a két app-ról igyexem ma egy kis leírást kanyarintani a képek mellé.
majd olvasgassátok!

szandra!
te vmi grafikus-féle vagyol vagy csak hobbiból nyomod ilyen klasszul?
mert sztem elég nehézkes ilyen precíznek mondható képet rajzolni erre a kis képernyőre. és nekem is éppen az a bajom, hogy a GAME NOTES korlátozott, a GRAFFITI meg (bár sokkal jobban felszerelt) jóval érzéketlenebb, elnagyoltabb. a NOTES -nek a játék közbeni használatára én csak nemrég jöttem rá, de tök hasznos megoldás pl. a Zelda vagy a StreetPass Quest közben.
amúgy ezt a NOTES -t leginkább melóban használom, amikor kimegyek a gépek közé és fel kell írnom adatokat (mérőóra állások, sűrűségi értékek, stb.), mert toll-papír nem lehet nálunk a termékbiztonság miatt, mobilteló pedig tiltott az üzemi területen, a robbanásveszély (alkohol gőzök) okán.
Vissza az elejére
Szandra05
2011 szept 17 szo , 01:26

Regisztrált tag #3324
Regisztrált: 2011 jan 20 cs , 10:25
Üzenetek: 71
nem-nem, ez csak hobbi, szeretek rajzolni. De köszönöm nektek

Igen, játék közben tényleg jó használni, ha valamit meg kell jegyezni, és csak később lesz hasznos.

yoshka: akkor töltsd fel a képeket internetre közvetlen a dsről. Nem nagy képek, úgyhogy simán megy.

Egyébként ti próbáltátok már a nintendo video-t az eshopból? Szerintem írtó gonosz, hogy elhúzzák a mézes madzagot, hogy "bibííí ilyet is tud a 3ds" és nem enged rendes filmet nézni rajta

[ Módosítva 2011 szept 17 szo , 01:31 ]
Vissza az elejére

Nem küldhetsz új hozzászólást

Oldal:       >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF