Volt szerencsém kedden nyomúlni 2-3 órát a stuffal. Rövid, ám velős értékelésem: - Hangulat: 9 pont - Hang: 8 pont - Grafika: 5 pont - Játszhatóság: 7 pont - Játékélmény (összességében nézve mindent): 7 pont
ThX ! Azon agyaltunk éppen, hogy mégiscsak jobban megéri megvenni a ZombiU pakkot, mint a Nintendo Land -osat. Miért? Mert a Ninti Land -ot valszeg nemsokára már bagóért megveheted (mint annó a WiiSport -okat). Míg a ZombiU soha a büdös életben nem lesz 2-3k...
Igen, nem hülyeség, plusz ahhoz kapsz egy Wii U Pro Controllert is. Aztán a Nintendo Land tényleg piti pénzes lesz idővel. Amúgy meg csak must have cím lett a ZombiU, a sok negatív kritika ellenére, hisz a gamepadot tökéletesen demonstrálja.
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 02:55 Lakóhely: Mushroom Kingdom Üzenetek: 12455
Nah,ez meglepô értékelés nekem Mongoose a részedrôl,de teljesen egyetértek veled,mert én is így látom. Viszont az nem olyan biztos,hogy a Nintendo Land olcsóbb lesz mint a Zombie U,vessetel egy pillantást például a Gameshop oldalára vagy más oldalakra,de még a Media Marktban sem olcsóbb.A Nintendo Land mindenhol drágább és szerintem az is fog maradni mivel közelebb áll a Nintendo-hoz és köztudott az ilyen címek jobban tartják az árukat egy külsôs fejleszôs game-el szemben.
Mongoose: - Esetleg ha volt annyit nálad a Wii U,hogy érjen egy kisebb beszámolót a dolog,írnál egy keveset az általad tapasztaltakról?
Nos ígértem, hogy írok egy tesztet a játékról ha megvagyok vele. Következzék hát az én beszámolóm és élményeim a játékról. Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok nagy horror rajongó, sosem láttam a RE sorozatot se a DI-et se semmi hasonlót. Tehát abszolút nem értek a játékhoz (viccesen szólva nekem ez tényleg túlélő horror lesz) de amikor megláttam a Wii U kínálatában tudtam, hogy ez lesz az amire szükségem lesz! Azért ezt választottam első címnek, mert csak olyan játékokat szeretnék tesztelni ami ténylegesen kihasználja az új kontroller adta lehetőségeket. Csirke fokozaton toltam végig, ez tűnt a legmegfelelőbbnek számomra ezek után (csak úgy megemlítem, hogy tényleg csirke fokozatnak hívják easy helyett). Több mint 14 óra játékidő és 7 halál után a végére értem hát. Úgy kezdeném talán az egészet, hogy a játék élmény számomra az eddigi ”legkellemetlenebb” élmény volt játékok terén. Ez a szó jelenleg pozitív dolgot jelent ugyanis lehet, hogy igazak a pletykák a pixelességről, de tulajdonképpen végig paráztam az egész gamet, grafika ide vagy oda. Hát innét a nagy kellemetlenség. Ritka pillanatok voltak azok amikor nem pörgött az adrenalin. Bár nem tudom, hogy kéne kinézzen egy túlélő horror, de valahogy így képzeltem el. London utcáin kóvályogva különböző teljesen átlagos (valószínűleg a valóságban is hasonlóan cselekednél) küldetésekből áll a feladat sorozat mint pl.: szerezz benzint az agregátorodba, szerezz gyógyszert vagy élelmet… Az utcák szűkek, és szerintem a játéktér viszonylag kicsi. Bár később is bejárhatod őket (és én többször is eltévedtem) de meglepően kevés területet lehet bejárni. Külön kiemelném London nevezetességeit amin meglepődtem, hogy a trailerekben bemutatott london bridget pl csak messziről látjuk de rá nem lépünk. A tower of london sem volt valami nagy eresztés, de ezektől tekintsünk el. Térképünk nincs. Egészen addig amíg a CCTV-s boxokat a gamepadunkkal nem hackeljük meg. Csak ezek után lesz látható a térkép. Minden scannelhető a gamepaddel, megmutatja a közelünkben lévő zombikat, ajtókat , található tárgyakat, állatokat, hackelhetünk vele később. Továbbá a gamepad funkciónál távcsöves célzásra, térképként, radarként, tolvajkulcsként, deszkák vagy aknák letépéseként, számos kódok beviteleként, táskaként stb… További izgalamat nyújt, hogy amíg a táskánkban kotorászunk vagy a kódot pötyögjük be, addig a gamepadre koncentrálunk míg a monitoron látod a feléd vánszorgó zombikat. Hatalmas adrenalin bomba, meneküléskor pláne. A kódokat úgy kell elképzelni, hogy ha sikerül megtaláljad a számjegyeket hozzá, akkor nincs az egész felírva kb soha. Pl.: 3-4-5-X tehát te a kódokat pötyögöd veszettül, míg a zombik feléd tántorognak. Töltény valóban kevés van, ami emeli azt az érzést, hogy mikor mit és hogyan használj fel okosan. Karakterünk fejlődik is fegyverhasználat közben (amire nem igazán jöttem rá mit is segített pontosan) továbbá a fegyverek talált fejlesztő tárgyakkal fejleszthetők is pl.: kapacitás, tűzerő stb… sokat segít néha. Háttértörténet nincs sok, de valahogy annyira azért nem is hiányoltam, te csak egy civil vagy akinek életben kell maradnia. A valóságban sem tudnád megállapítani, hogy most bomba okozta a vírust vagy mutáció egy influenzából, esetleg valami teljesen más. Ki akarsz jutni és pont. Az AI nem valami okos. De ne felejtsük el, hogy zombikról van szó. Nem is túl változatos, persze vannak elég érdekes képességekkel megáldott zombik is. Minden halálesetem az adrenalinból eredő kapkodásnak köszönhető. Ha meghalsz karaktered fejlődése elveszik, de feltunningolt fegyvereid megmaradnak. De ehhez össze kell szedjed a cuccaidat az új karakterrel úgy, hogy az előzőt megölöd. Továbbá össze van kötve a játék a nettel, mert más játékosok álldogáló hulláit is néha beleveszik a játékba. Más túlélővel nem találkozol élő formában, csak holtan. Lehet egymásnak vicces jeleket is hagyni a falakon útmutatás gyanánt festékszóróval (nem sajnos a kódokat nem lehet felfesteni…) és a játékosok kvázi facebook szerűen szavazhatnak ingame, hogy hasznos-e az információ. Véleményem szerint nem lehet túl hasznos dolgokat felfesteni, de ki a fene tudja… talán néha pár nyíllal csak segíthetsz másnak vele. Összességében a játékmenettel meg voltam elégedve, bár rengeteg opciót látok még a fejlődésre. Kellemes vagyis ugye ”kellemetlen” szórakozásnak nevezném. Hibának rónám fel, hogy ha elkezded a játékot akkor 1 azaz EGY darab helyre tud csak menteni. A másik mentés egy olyan változat, hogy tényleg csak 1 túlélővel játszhatod végig. Ez így komoly? A haveroknak szinte így a sztorit meg sem tudod mutatni, mert a saját mentésed fel nem áldozod az biztos. Vagy ha valahol több gyerek is ki szeretné pörgetni egyszerre?
A teszt kedvéért felkértem pár haveromat, hogy tesztelhessük a multit is. Ez sajnos nem szerepelt oly fényesen mint elsőre vártam. Először is 2 mód van. Egy CTF és egy KotH jellegű. CTF módban az egyik játékos a gamepaden pakolgatja le a zombikat a térképen míg a másik játékos mászkál és próbálja a zászlókat elfoglalni álá Battlefield módjára. A zombik is foglalgatják, ugyanis viccesen rá van tekerve egy véres húscafat és azokat eszegetik le. Én ezt a játékmódot nem élveztem egyáltalán. Nem adott semmi + dolgot és a zombik sem valami okosak sajnos. A másik mód pedig egy sima King of the Hill volt. Ez jóval eseménydúsabb. Míg a haverod öli a zombikat addig a gamepados pakolgatja lefele. Egy kicsit betegebb humorú barátoddal eléggé parásra sikerülhet a játék. Sajnos több szépséghibára is felhívnám a figyelmet. Az egyik legidegesítőbb a zene. Mintha cirkuszban lennél. Kicsit MadWorldösre sikerült a feeling tőle. A másik, hogy nincs online multiplayer. Ez bizony sokat ront a helyzeten. De a legfájóbb az, hogy csak 2 ember tud egyszerre játszani. Vagyis egy ember a monitoron lövöldözik, míg a másik a gamepaden pakolgat. Furcsa hibának rónám fel azt is, hogy nem lehet a pontszám törlése nélkül más térképre váltani, továbbá, ha azon versengenétek 2-nél többen is a ”körbeadogatós” (akinek egy WiiMote-ja van az tudja miről beszélek…) módszerrel, hogy ki öl meg többet, akkor sem megy a dolog, mert csak 2 nevet enged beírni… Ezeket bosszantónak nevezném. Mintha ez tényleg nem fordul meg a tervezők fejében?
Az extrákról csak annyit, hogy lehet egy új multi pályát unlockolni a UPlay segítségével és videót meg skint is azt hiszem (azt pont nem próbáltam). Van még egy feature ami a gamepad kamerájával arcfelismerést végez és képes arcod ”zombisítani” ami 2 percig le is köt.
A végső véleményem a játékról, hogy rendkívül jó lett. Bár kicsit rövidnek találtam. WiiU-ra olyan érzésem van mint régen a Wii-nél a Twilight Princessnél: demonstrálja a konzol erejét és útmutatást nyújt a későbbi élmény teli felhasználásra. Egy esetleges ZombiU 2-re szinte biztosan vevő lennék. A játék árát sokallom, a reális ár részemről 8000 – 7500 Ft lenne újonnan, de bátran ajánlom azoknak aki egy horrorisztikus élményben lenne része.
Végezetül pár jó tanács az új játékosoknak: - a fényszórós pálca és a scanner a barátod, használd… - ha végeztél a játékkal várd végig a stáblistát, mert van 3 alternatív befejezés is - ha kérdésed lenne a játékkal kapcsolatban, használd a MiiVerse-t mert rendkívül sok hasznos dologra bukkanhatsz és a közösség is első ránézésre segítőkész és szimpatikus
Köszi a tesztet Tom ! Érdeklődéssel olvastam. Nos, így látatlanban és elmondásodra alapozva a konklúzióim: - hangulatilag nagyon ott van a cucc - a multiplayer modul egy nulla (vagy legalábbis ami van azt rendesen sikerült elcsexni) - a grafika mondjuk középszerű (erről azért én is be tudok számolni, mert lestem jópár ingame vidit róla) - a táblakontroller kihasználtsága korrekt, hozza az elvárt szintet. Azt azért hozzátenném, hogy lehet, más volna a véleményed, ha előtte játszottál volna komolyabb időt más túlélő vagy nyomozós horror játékkal amikben NEM a hentelésen van a hangsúly elsősorban, hanem a kijutáson vagy a feladatmegoldáson. Gondolok itt egy Siren -re vagy Silent Hill -re, esetleg Condemned -re vagy Heavy Rain -re. Igen, persze a Resident Evil, Left 4 Dead vagy Dead Island is besorolható a survival horror -ok kategóriájába. De míg az előbbi esetében a 4. epizódtól már inkább erősen eksön-horror, az utóbbiaknál pedig szinte csak a körítés külömbözteti meg egy "fejlődős-multizós-GTA" tól.
A Wii Hungary ! oldal a felhelyezett tartalomért semmilyen felelősséget NEM vállal ! Minden JOG fenntartva 2007-2011.Jogi Nyilatkozat ! Az oldal üzemeltetője: K&A Games