masinák

 

Fórumok
--- HAJRÁ MAGYAROK !!! --- Olimpia: London 2012
Wii Hungary!  Fórumok  Általános infók  OFF TOPIC!
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Oldal:       >>  
Moderátorok: kovad, D@reeo, Norbi(HUN), Asdd, Shepard, hunMyrte
MongooseNX71
2012 júl 31 k , 06:21
Vendég

Nagyban dúl a XXX. Nyári Olimpiai játékok és itthon is a szurkolói láz.
Ezt a topic -ot azért indítom, hogy napra (esetleg percre) készek legyünk, mi történt eddig és mi vár még ránk MAGYAROKRA az elkövetkező két hétben.

Addig is: HAJRÁ MIEINK !!!

[ Módosítva 2012 júl 31 k , 06:22 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 júl 31 k , 07:23
Vendég

Ami az eddigi három versenynapon történt:

ASZTALITENISZ:
- Férfi egyes:
Pattantyús Ádám a 64 között búcsúzott, miután az első mérkőzését elvesztette az ausztrál William Henzell ellen 1-4 arányban.
Nála valamivel sikeresebben szerepelt Zwickl Dániel, aki két ellenfelét is búcsúztatta, de végül nem jutott a legjobb 16 közé, a tajvani Csuang Csi-jüan győzte le sima 0-4 -es meccsen.
- Női egyes:
Tóth Krisztina egy győzelem után jutott a legjobb 48 közé, ám itt a szintén tajvani Csen Szu-ju -val mérkőzve allul maradt 3-4 arányban és búcsúzni kényszerült a továbbiaktól. Pedig 3-0 -nál még meccslabdája is volt a rutinos magyar hölgynek...
Póta Georgina szintén második mérkőzésén búcsúzott az olimpiai játékoktól. Őt a 32-es főtáblán a koreai Pak Mijong győzte le 1-4 -re.

CSELGÁNCS:
- Férfiak:
66 kg -ban Ungvári Miklós egy gyönyőrűséges ezüstéremmel örvendeztette meg a magyar szurkolókat ! A selejtezőben afgán ellenfelét, a 32 között belize -i riválisát búcsúztatta meggyőző fölénnyel. Majd a nyolcaddöntőben is diadalmaskodott a szlovén Rok Drakšič ellen egy igen szoros találkozón, ekkor már bizakodhattunk az éremszerzésben. A negyeddöntőben a lengyel Pawel Zagrodnik sem talált ellenszert Miki fogásaira és dobásaira, a döntőbe jutásért pedig a spanyol Sugoi Uriarte került padlóra az egyértelmű magyar fölénnyel szemben. Következett az olimpiai döntő és mindenki bizakodással várta az első aranyérmünket. Ám sajnos egy rendkívül statikus, kiegyenlített mérkőzésen a grúz Lasha Shavdatuasvili minimális arányban jobbnak bizonyúlt és övé lett a legfényesebben csillogó érem.
81 kg -ban Csoknyai László próbált szerencsét. Az első mérkőzésén két wazarival lélépte indonéz ellenfelét. Ám ezután értékelhető akció nélküli mérkőzésen két intésért járó jukóval szenvedett vereséget a legutóbbi két vb-n aranyéremig jutó Kim Dzse Bumtól.
- Nők:
A magyar olimpiai küldöttség legelső érmét, egy szépséges bronz medált mindjárt a hétfői küzdelmek napján akasztották a 48 kg -osok között küzdő Csernoviczki Éva nyakába. A magyar lány előbb holland ellenfelét győzte le, majd vereséget szenvedve a később ezüstérmes belga Charline van Snick ellenében a vígaszágra került. Itt azonban ellenállhatatlanúl küzdve sorra vgyőzrte le riválisait. Először a kínai Vu Su-ken -t döngölte tatamiba. Majd a bronzéremért mérkőzve a japán Tomoko Fukumi -n kerekedett fellül egy szépségdíjas iponnal.
Az 57 kg -osok között Karakas Hedvig előbb spanyol, majd brazil riválisát is legyőzte, majd a román Corina Căprioriu -val döntetlen mérközést követően 1-2 -es arányú bírói döntést követően szenvedett vereséget és szintén a vigaszágra kényszerült. Itt az orosz Irina Zablugyina ellen győzedelmeskedett és a bronzéremért mérkőzhetett. Ám a farncia Automna Pavia egy hihetetlenűl peches találkozót követően legyőzte, így a 2009 -es világbajnokságon bronzérmes, az olimpiára lábsérüléssel érkező 25 éves magyar lány az 5. helyen végzett, ami azomban nagyszerű eredmény.

EVEZÉS:
- Kormányos nélküli kettes:
A Simon Béla - Varga Domonkos kettős az előfutamban az 5. helyen ért célba, majd a vigaszágon folytatva a küzdelmeket, futamában csak a 4. helyen végzett így kiesett és összesítésben a 13. helyen végzett.
- Könnyűsúlyú kétpárevezős:
Hirling Zsolt - Varga Tamás vezette hajó előfutamában a 4. helyen végzett, a reményfutamban viszont már a 2. helyen értek célba és a középdöntőben a legjobb 12 között folytathatják a küzdelmeket.

KÉZILABDA:
- Férfiak:
A magyar válogatott egy hihetetlenűl küzdelmes és izgalmas első találkozón a dánokkal mérkőzött, és a jóval magasabban jegyzett ellenfelével végig egyenrangúan játszva 10-13 -as félidő után az utolsó pecben egy gólos hátrányban támadhatott és esély volt a meglepetés-döntetlenre. Ám a csapat labdát veszített és az utolsó pillanatokban gólt kapott, így oda lett a pontszerzés. Magyarország - Dánia 25-27.
A keddi találkozón dél-korea ellen mérkőzött a Mocsai-legénység. Az előzetesen mieinknél gyengébbnek ítélt távolkeletiek igencsak megleptek minket és a lassan felpörgő magyarokat meglepve az első félidő végére 7-9 -re vezettek. Ám csapatunk ritmust váltott, kapusunk parádézott és a második félidő derekára egyenlített. Majd a találkozó végére már több góllal is ezetett egyértelművé téve az erőviszonyokat. Magyarország - Dél-Korea 22-19. Ezzel csapatunk megszerezte első pontjait és Horvátország, Dánia, Spanyolország mögött a negyedik helyen áll a 6 csapatos B-csoportban.

KERÉKPÁR:
- Férfi országúti mezőnyverseny:
Lovassy Krisztián első magyar versenyzőként kezdte meg az olimpiai küzdelmeket. Sajnos a táv két harmadánál feladta a küzdelmet, így helyezetlenűl végzett.

LÖVÉSZET:
- Férfi:
Sidi Péter légpuskában a selejtezőn 594 kört elérve a 13. helyen végzett és nem jutott döntőbe.
- Női:
Csonka Zsófia légpisztolyban a selejtezőn 381 kört elérve a 16. helyen végzett és nem jutott döntőbe.

ÖKÖLVÍVÁS:
A 60kg -os Varga Miklós 12-20 -as pontozásos vereséget szenvedett litván riválisától az első fordulóban, így kiesett és a 17. helyen végzett.
75kg -ban Harcsa Zoltán venezuelai ellenfelet vert meg szoros mérkőzésen 16-13 -ra és a legjobb 16 között folytathatja egy namíbiai öklöző ellen.
Káté Gyula győzelemmel kezdett a 64 kg-osok között, az egyiptomi Eszlam Mohamedet verte 16-10 -re és a nyolcaddöntőbe jutott.

SZÖRF:
Gádorfalvi Áron két futam után a 33. helyen áll összesítésben a keddi versenynap után..

ÚSZÁS:
- Férfiak:
Kozma Dominik 200m gyors - előfutamban 9., elődöntőben 10., így nem jutott döntőbe.
Kiss Gergő 400m gyors - az előfutamok összesítésben az 5. lett, ezzel közvetlenűl a döntőbe kvalifikálta magát. Itt pedig 3:47,03 -as idővel a 6. helyen végzett.
Bohus Richárd 100m hát - az előfutamok összesítésében csak a 22. időt úszta, így kiesett.
Gyurta Dániel 100m mell - előfutamában az első, összesítésben a 4. legjobb idővel jutott az elődöntőbe. Ott a 7. legjobb időt úszva döntőbe került, ahol 0:59,53 percel a 4. helyen végzett. Ezután könnyed úszással első helyen végzett a 200 m mellúszás előfutamában és összesítésben is elsőként jutott az elődöntőbe, ahol futamát megnyerve a 2. legjobb idővel döntőbe került.
Biczó Bence 200m pillangó - előfutamokban 13., elődöntőben 9. legjobb idővel végzett és nem jutott döntőbe.
Cseh László 200m pillangó - előfutamokon a 9., elődöntőben csak a 12. időt úszta, így kiesett. A 400m vegyesúszásban az előfutamokon a 9. időt úszva nem jutott tovább.
Molnár Ákos 200m mell - nyolcadikként végzett előfutamában és kiesett..
Verrasztó Dávid 400m vegyes - az előfutamok összesítésében 22. időeredménnyel kiesett.
Takács Krisztián - Balog Gábor - Kis Gergő - Bernek Péter 4x100m gyors váltó - az előfutamok 14. időeredményével kiesett a további küzdelmekből.
Cseh László - Bernek Péter - Kis Gergő - Kozma Dominik 4x200m gyors váltó - negyedikek lettek a 4x200 m gyorsváltó előfutamában, így a döntőbe kerültek.
- Nők:
Mutina Ágnes 200m gyors - az előfutamok összesítésében a 22. helyezéssel kiesett.
Kapás Boglárka 400m gyors - az előfutamok összesítésében a 17. helyezéssel kiesett.
Risztov Éva 400m gyors - az előfutamok összesítésében a 16. helyezéssel kiesett.
Sztankovics Anna 100m mell - az előfutamok összesítésében a 31. helyezéssel kiesett.
Povázsay Eszter 100m hát - az előfutamok összesítésében a 38. helyezéssel kiesett.
Szilágyi liliána 100m pillangó - az előfutamok összesítésében a 34. helyezéssel kiesett.
Jakabos Zsuzsanna 400m vegyes - az előfutamok összesítésében a 9. helyezéssel kiesett. Viszont a 200 m pillangó úszás előfutamában ötödikként továbbjutott az elődöntőbe, ahol futamában a 3. összesítésben pedig az 5. helyezést megszerezve döntőbe jutott.
Hosszú Katinka 400m vegyes - Az első előfutamban a 2. helyet megszerezve (összesítésben 3.) a döntőbe úszta magát, ahol szenzációs 4:33,49 idővel a 4. helyen végzett. A 200m vegyesúszásban előbb 4. lett az előfutamokon, majd nagyszerű teljesítményel az elődöntőben az 5. helyet megszerezve a döntőbe jutott. 200m pillangó úszásban az elődöntőkben szintén negyedik helyezéssel várta a küzdelmek folytatását. A döntőbe jutásért úszva futamában 4. összesítésben 9. helyezésével nem került döntőbe.
Verrasztó Evelyn 200m vegyes - előfutamában a 3. (összesítésben a 8.) lett, így továbbjutott. Az elődöntőben sajnos éppen hogy lemaradt a döntőt jelentő 8. időeredményről és összesítésben a 9. pozícióban végezve kiesett.
Verrasztó Evelyn - Mutina Ágnes - Risztov Éva - Dara Eszter 4x100m gyors váltó - az előfutamokon csupán a 15. időeredményt elérve kiestek.

TENISZ:
- Női egyes:
Szávay Ágnes az első mérkőzésén vereséget szenvedett az angol Elena Baltacha -tól 3-6, 3-6 arányban, így kiesett és a 33. helyen végzett.
Babos Tímea első találkozóján a kazah Galina Voszkobojeva ellen győzedelmeskedett 6-4, 6-2 arányban, ám a 32 -es főtáblán már a német Angelique Kerber -el szemben 1-6, 1-6 -al kikapott és ezzel kiesett.
- Női páros:
A Babos Tímea - Szávay Ágnes kettős a cseh Andrea Hlaváčková-Lucie Hradecká páros ellen kezdte a küzdelmeket. Sajnos az 1-6, 7-6, 2-6 arányú vereséggel kiesett és ezzel a 17. helyen végzett.

TORNA:
- Férfi egyéni:
Berki Krisztián és Hidvégi Vid egyéni összetettben kiesett.
- Női egyéni:
Böczögő Dorina talajon 52, ugrásban 17, felemás korláton 50, gerendán 73 és összetettben 49. helyezést elérve nem került a döntő mezőnyébe.

VITORLÁZÁS:
- Laser osztály:
A vitorlázó Berecz Zsombor a 23. helyen áll a keddi nap futamait követően.
- Szörf:
Detre Diána a 16. helyen áll a keddi nap után a londoni olimpián.

VÍVÁS:
- Női egyéni:
A tőrvívó Mohamed Aida nagyszerűen kezdett és első találkozóján simán vertze 15-10 -re az amerikai Nzingha Prescod -ot. Ám a nyolcaddöntőben megálljt parancsolt neki a koreia Nam Hjonhi, aki csak hosszabbításban tudta 7-8 arányban legyőzni a rutinos magyar vívóhölgyet.
Szász Emese párbajtőrben viszont már első találkozója után búcsúzni kényszerült az olimpiától, miután 12-15 -ös vereséget szenvedett a koreai Csoj In Dzsong -tól.
- Férfi egyéni:
ITT AZ ELŐ MAGYAR ARANYÉREM !!! Szilágyi Áron, a Vasas SC 22 éves vívója férfi kard egyéniben Olimpiai Bajnok lett. A 32-es főtáblán ellenállhatatlanúl 15-1 -re alázta le maláj riválisát, majd a kínai Csunk Man -t győzte le 15-10 -re. A negyeddöntőben kiélezett küzdelemben 13-13 -as állásról győzött a szimpatikus német Max Hartunk ellen, a döntőbe jutásért pedig ismét brillírozott és esélyt sem adva az orosz Nyikolaj Kovaljov -nak 15-7 -es eredménnyel a döntőbe jutott. itt az olasz Diego Occhiuzzi várta. Azomban egy pillanetig sem volt kétséges a magyar vívő győzelme, hiszen abszolut megérdemelten, 15-8 -ra diadalmaskodott és ezzel megszerezte a XXX. Olimpiai Játékok első magyar aranyérmét ! Bravóóóó !!!!!!

VIZILABDA:
- Férfiak:
A Kemény-legények vasárnap szálltak vízbe első mérkőzésükre a szerb válogatott ellen. Sajnos végig alárendelt szerepet játszva 2-2,1-3,3-5,4-4 eredményű negyedeket követően 10-14 -es vereséget szenvedtek. Magyarország - Szerbia 10 - 14.
A második csoportmeccsre kedden a déli órákban került sor montenegró válogatottja ellen. Itt szintén vereséget szenvedtünk, így Magyarország - Montenegró 10 - 11. Ezzel csapatunk csak az 5. helyen áll a románokat, szerbeket, montenegrót, egyesült államokat, nagy-britanniát és magyarországot felvonúltató B-csoportban.
- Nők:
A spanyol-amerikai-kínai-magyar kvartettből álló A-csoport küzdelmei a Magyarország - USA találkozóval kezdődtek. A jóval esélyesebb egyesült államok válogatottja ugyan irányította a mérkőzést, ám a mieink végig felvették a ritmusukat és sorra egyenlítettek. Ám a találkozó utolsó pillanataiban már nem tudtunk válaszolni az amerikai találatra, így vereséget szenvedtünk. Magyarország - Egyesült Államok 13 - 14.

[ Módosítva 2012 júl 31 k , 10:27 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 júl 31 k , 10:23
Vendég

A szerdai nap magyar érdekeltségű eseményei:

VÍVÁS:
10-16:40 óra: férfi párbajtőr egyéni (IMRE GÉZA), a negyeddöntőig.
18:30-22:20 óra: férfi párbajtőr egyéni, elődöntő, bronzmérkőzés, döntő.

SPORTLÖVÉSZET:
10-17:15 óra: női sportpisztoly (CSONKA ZSÓFIA), alapverseny, döntő.

CSELGÁNCS:
10:30-13:30 óra: férfi 90 kg, előcsatározások (MADARÁSZ TAMÁS), negyeddöntő, női 70 kg, előcsatározások (MÉSZÁROS ANETT), negyeddöntő.
15-17:30 ó: férfi 90 kg, vigaszág, elődöntő, bronzmérkőzés, döntő, női 70 kg vigaszág, elődöntő, bronzmérkőzés, döntő.

ÚSZÁS:
11-12:50 óra: előfutamok - férfiak: 200 m hát (BALOG GÁBOR, BERNEK PÉTER), 200 m vegyes (CSEH LÁSZLÓ, VERRASZTÓ DÁVID), előfutamok, nők: 100 m gyors (DARA ESZTER), 200 m mell (SZTANKOVICS ANNA), 4x200 m gyorsváltó.
20:30-22:10 óra: elődöntők, döntők.

VITORLÁZÁS:
13-19 óra: férfiak: Laser (BERECZ ZSOMBOR), szörf férfi és női (GÁDORFALVI ÁRON, DETRE DIA)

VÍZILABDA:
női csoportmérkőzések A csoport: 15:10 óra: MAGYARORSZÁG-KÍNA

[ Módosítva 2012 aug 02 cs , 11:40 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 aug 01 sze , 10:58
Vendég

A cselgáncs férfi 81 kg első fordulójában a világranglista 107. helyén álló, szabadkártyával induló debreceni Madarász Imre a világbajnoki harmadik üzbég Dilshod Choriev ellen mérkőzött és egy perccel a vége előtt iponnal vereséget szenvedett, ezzel kiesett a további küzdelmekből.
Női 70 kg -ban a világranglista 8., sérüléséből nemrég felépült 25 esztendős Mészáros Anett első találkozóját a legjobb nyolc közé kerülésért vívta a német Thiele -vel. A mérkőzés 5+3 perc küzdelem után is 0-0 -ás döntetlenre állt, így bírói döntés következett. Mindhárom játékvezető a németet hozta ki győztesnek, ezzel a két mai dzsúdósunk búcsúzott az olimpiától.

Csonka Zsófia 291 körrel a tizedik helyen végzett a légpisztolyosok alapversenyében, így nem került be a délutáni nyolcas döntőbe.
Majd fegyvernemet váltva később nagyszerű teljesítménnyel, a hatodik helyen bejutott a sportpisztolyosok nyolcas döntőjébe. Itt az első sorozatot követően a 4. a második sorozat után a 6. végül a harmadik ötös sorozat után a 6. helyen végzett 784 kört elérve. Bravó !

A vívó Imre Géza könnyedén, 15-8-ra verte marokkói ellenfelét és bejutott a legjobb 16 közé. A következő fordulóban norvég ellenféllel találkozott és 7-15 -ös sima vereséggel kiesett.

Dara Eszter megnyerte előfutamát 100m gyorson. Ideje 0:55,37 ezzel összességében 23. lett és sajnos nem jutott tovább.

A bravúros harmadik helyen ért célba a vitorlázó Berecz Zsombor a Laser vitorlás hajóosztály hatodik futamában. Berecznek az ötödik futamban kevésbé ment jól, csak 34. lett a 49 fős mezőnyben. Összetettben a 22. helyen várhatja a folytatást. A magyar hajós a csaknem egyórás futam során végig a harmadik helyen haladt, s végül mindössze 46 mp-cel maradt le a másodiktól.

A szörfös Detre Dia négy futam után a 17. helyen áll a londoni ötkarikás játékokon.

Cseh Laci vééégreeee !!! A 200m vegyesúszás második előfutamában 75m -ig a 2. helyen úszott, majd ezután a vezetést átvéve bő fél testhosszal és 1:57,20 idővel győzedelmeskedett. Gyerünk tovább Laci ! A következő előfutamban Verrasztó Dávid messze a mezőnytől lemaradva a 8. helyen ért célba. Az előfutamok összesített időeredményeit tekintve Cseh Laci az első (majd' 1 mp -el megelőzve a nyugati nagyágyúkat, hiszen egyikük sem jutott 1:58 alá !), Verrasztó a 35. helyen végzett, így csupán Laci került az elődöntősök mezőnyébe.

Férfi 200m háton Balogh Gábor fantasztikus úszással, 1,5 testhosszal 1:56,98 -al megnyerte előfutamát. Bernek Péter ugyanebben a számban futama harmadikjaként 1:57,52 -vel csapott célba. Pedig 50m -nél még 8., 100m -nél pedig 6. helyen állt és innen hajrázott nagyot.
Gábor az összesítés 5. helyével (és fantasztikus új magyar csúccsal), Peti pedig a 9. idővel elődöntős.
Az elődöntőben sajnos mind a ketten búcsúzni kényszerültek. Összesítésben Balogh a 11, Bernek a 12. legjobb időt érte csupán el. Ezzel mindketten befejezték a további küzdelmeket.

Női 200m mellúszásban Sztankovics Anna úszott, elöfutamában csupán két riválisával versengett. 2:29,57 -es igen jó ideje a 2. helyre volt elég futamában. Sajnos a többi futamban jobb eredmények születtek, így a magyar úszónő kiesett.

Női 200m gyors vátlóúszásban Hosszú Katinka - Mutina Ágnes - Jakabos Zsuzsanna - Verrasztó Evelyn négyes előfutamában negyedik lett, pedig a második váltás után még a biztos 2. helyen álltunk. Sajnos nem volt szerencsénk itt sem, mert 2 századmásodperccel lemaradva az összesítés 9. helyén végeztek és nem kerültek a döntő nyolcas mezőnyébe.

A női 200m pillangóúszás döntőjében Jakabos Zsuzsanna 7. helyen végzett. Sokáig együtt haladt az élmezőnnyel és a 4. helyért küzdött, de az utolsó 50m -en leszakadt tőlük és végül csak a hetedik helyen csapott célba.

GYURTA DANI, GYURTA DANIIIII !!!!
Itt a második magyar olimpiai aranyérem ! 200m mellúszásban diadalmaskodott a magyar úszó, ráadásul hihetetlen 2:07.28 -es világcsúccsal. Az második forduló után még csak a második helyen volt, ám onnan egyértelművé tette ki a versenyszám királya és végig vezetve győzött. A futamban már csak az utolsó 25m volt hátra, amikor a második helyen tempózó britt versenyző erősen ráúszott, ám Dani friss erőt merített és fantasztikusan hajrázott. Végül egy karhosszal nyert hazánk büszkesége.


A magyar női vizilabda válogatott 11-10 -es sikerrel legyőzte vb. ezüstérmes kínai válogatottat. Az első félidőben még gyengébb támadójátékot és foghíjas védekezést tudtunk felmutatni. De 4-7 -es hátránynál kapust cseréltünk, valamint ötletessé és dinamikussá vált a támadójátékunk és fegyelmezetté a védekezésünk is. Így az utolsó perceket már 10-10 -es döntetlennel vártuk. Itt hatalmas drámák és kimaradt lehetőségek közepette két perccel a vége előtt megszereztük a vezetést és már hiába voltak a kínai emberelőnyök, egyre görcsösebbé váltak az ázsiaiak és már nem tudtak újítani. Így Magyarország - Kína 11 - 10.

[ Módosítva 2012 aug 01 sze , 09:44 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 aug 01 sze , 09:28
Vendég

A csütörtöki versenynap magyar érdekeltségű eseményei:

SPORTLÖVÉSZET:
10-17:15 óra: férfi duplatrap (BOGNÁR RICHÁRD), alapverseny, döntő

CSELGÁNCS:
10:30-13:30 óra: női 78 kg, előcsatározások (JOÓ ABIGÉL), negyeddöntő
15-17:30 óra: női 78 kg, vigaszág, elődöntő, bronzmérkőzés, döntő

KÉZILABDA:
férfi csoportmérkőzések B csoport: 15:30 óra: HORVÁTORSZÁG-MAGYARORSZÁG

ÚSZÁS:
11-12:50 óra: előfutamok - férfiak: 50 m gyors (TAKÁCS KRISZTIÁN), 100 m pillangó (PULAI BENCE), előfutamok, nők: 200 m hát (SZEKERES DORINA), 800 m gyors (KAPÁS BOGLÁRKA, RISZTOV ÉVA)
20:30-22 óra: elődöntők, döntők - férfiak: 50 m gyors, elődöntő, 100 m pillangó, elődöntő, 200 m hát, döntő, 200 m vegyes, döntő, nők: 200 m hát, elődöntő, 100 m gyors, döntő, 200 m mell, döntő.

VÍZILABDA:
férfi csoportmérkőzések B csoport: 16:30 óra: MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA

VITORLÁZÁS:
11-19 óra: férfiak: Laser (GÁDORFALVI ÁRON), nők: szörf (DETRE DIA)

ÖKÖLVÍVÁS:
14:30-23:30 óra: férfi 75 kg, nyolcaddöntő (HARCSA ZOLTÁN)

[ Módosítva 2012 aug 02 cs , 11:40 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 aug 02 cs , 11:15
Vendég

Gyurta Dani fantasztikus aranyérme Szántó Dávid kommentálásában. Nézzétek végig !!
{link}
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 aug 02 cs , 01:35
Vendég

Az 50 méteres gyorsúszás előfutamában Takács Krisztián futamában negyedik helyen végzett, ezzel pedig bejutott az elődöntőbe az összesített 14. helyen. A magyar úszósprinter a továbbiakban az első elődöntőben szerepelt, s 0:22,01 -es idejével úgy lett hetedik a futamában, hogy mindössze négy századdal maradt el az országos csúcsától. A következő elődöntőben még öten bizonyultak nála gyorsabbnak. Így nem jutott a döntőbe.

Risztov Éva futamában az ötödik helyen végzett, ideje 8:29,06. Az összesítésben pedig a 13. helyen zárt, ami sajnos nem volt elég a továbbjutáshoz.

Kapás Boglárka csodálatos úszással 8:26,43 as idővel csapott a célba, futamában másodikként. Ezzel a 6. legjobb időt érte el és bejutott a fináléba.

Szekeres Dorina a 35. helyen végzett 200 méteres hátúszásban a londoni olimpián.

A Varga Tamás - Hirling Zsolt könnyű súlyú kétpárevezős kettős a reményfutamban ötödik helyen végzett, ezzel a B-döntőben szerepelhet majd a folytatásban.

Pulai Bence férfi 100 pillangón új egyéni csúccsal 0:52,19 -el megnyerte futamát. Ez az idő összesítésben a 12. helyet, és az elődöntőt jelenti a magyar úszó számára. A legjobb 16 között pedig futamában a 6, összesítésben csupán a 14. lett és így nem jutott döntőbe.

Cseh László bronzérmes lett 200 méter vegyesen. A szám pekingi ezüstérmese 1:56,22 -el csapott a célba a két amerikai szupersztár, Michael Phelps és Ryan Lochte mögött. Közülük előbbi, aki minden idők legeredményesebb olimpikonja, pályafutása 16. aranyát és 20. érmét nyerte az ötkarikás játékokon. Cseh pillangón jól tartotta magát, majd háton és mellen nagyon megnőtt közte és az élen haladó amerikaiak között a különbség, de még a harmadik helyen tempózó brazil Pereirától is egy testhosszal le volt maradva. Azonban gyorson utóbbit gyönyörűen lehajrázva megszerezte a bronzérmet. Cseh a londoni magyar küldöttség ötödik érmét szerezte. Köszönjük Laci !

A 78kg -os dzsúdós Joó Abigél 38 másodperc alatt ippont dobott gaboni ellenfelén, így továbbjutott a legjobb 8 közé. Itt az amerikai Kayla Harrison elleni mérkőzést végig irányította és vezetett is, majd 2,5 peccel a vége előtt súlyosan megsérült a jobb térdén ( porcleválást szenvedett ). Ám hatalmas fájdalmak közt is folytatta a küzdelmet. Alig tudott a lábán állni, az amerikai pedig folyamatosan ott támadta. Ezután már nem volt kétséges sajnos a mérkőzés kimenetele és egy percen bellül az amerikai ippont dobott. Így Abigél a vígaszágon folytathatja, elvileg még bronzérmes is lehet. Ám jelenleg az is kétséges, hogy a 15 órakor kezdődő következő mérkőzésére ki tud-e állni... "Az amerikai ráhorgolt a jobb lábára, s aztán ráfeszített. Nem volt szándékos sérülésokozás, de kiugrott a térde. Attól félek, hogy nem tudja folytatni" - mondta az edző.
A vígaszágon a bronzmeccsért küzdhetett és a találkozója káprázatosan sikerült. Sérülten is ipponnal verte lengyel ellenfelét és készülhetett a harmadik helyezést eldöntő összecsapásra.
A sérült magyar dzsúdós a tavaly világ- és Európa-bajnok francia Audrey Tcheumeo ellen lépett tatamira a harmadik helyért. "A testsúlyomat sem bírta el a jobb lábam, pedig ez elég fontos a dobásaimnál. Amikor megkérdezték, hogy kiállok-e, mondtam persze, hogy kiállok. Pedig akkor még annyira fájt a lábam, hogy megmozdítani sem tudtam. Jegelték, fájdalomcsillapítót kaptam rá és mentem ki a tatamira." A magyar lány hősiesen küzdött a bronzmérkőzésen, de sérülése láthatólag akadályozta a dobásindításokban. Ellenfele viszont 1:18 perccel a vége előtt villámgyorsan eldobta őt, s ipponnal győzött.
Mindettől függetlenűl a nap magyar hősének mindenképpen őt kell tekintenünk és hatalmas elismerés jár a megszerzett 5. helyezéséért.

A szörfös Detre Dia hat futam után a 17. helyen áll a mai versenynapot követően.

A hetedik helyen végzett Gádorfalvi Áron a szörfösök versenyében az ötödik futamban. A hatodik futamban Gádorfalvi a 21. helyen zárt, összesítésben pedig a 21. pozíciót foglalja el a 38 tagú mezőnyben. A mostani eredmények azt támasztják alá, hogy az árboc, amely eltört szerdán, valószínűleg "puha" volt, ennek is tudhatók be a verseny első felében elért gyengébb eredmények. Gádorfalvihoz hasonlóan több szörfösnek is eltört már a rendezők által biztosított árboc.

A magyar küldöttség legidősebb tagja, a 45 esztendős koronglövő Bognár Richárd az első ötven korongból 44-et talált el, a második sorozatban viszont már csak egyszer hibázott, így ebben a harmadban ő volt a legjobb, és az előkelő harmadik helyről várta a záró etapot. Az utolsó sorozatot követően pedig 137 koronggal a hatodik helyen bejutott a férfi dupla traposok döntőjébe, ahol igen szoros küzdelem után a 6. helyen végzett. Bravó !!!

A 75 kg -osok között induló Harcsa Zoltán nyolcaddöntő mérkőzését a namíbiai Mujandje Kasutó ellen öklözte. A találkozón végig fölényben lévő Harcsa egyértelmű pontozással győzött és a negyeddöntőbe jutott. Hajrá Zoli !!!

A magyar válogatott 19-26 -ra kikapott a horvát csapattól a férfi kézilabdatorna harmadik fordulójában. Az Eb-bronzérmes horvátok uralták a mérkőzést, a Mocsai-együttes jószerivel végig futott az eredmény után. Az első félidő végére kissé elvesztették lendületüket, a mieink feljöttek csupán két gólos hátrányra, így 9-11 -el fordultak a csapatok. Ezután viszont újra elhúztak a horvátok, immár 5 gólos előnyre tettek szert, köszönhetően nagyszerű formában lévő kapusuknak és a ziccereket magabiztosan értékesítő csatároknak. Negyedórával a vége előtt már 13-20 volt az állás. A folytatásra "leült a meccs", a horvátok biztos előnyük tudatában könnyelműsködtek, de kapusuk változatlanul megbabonázta a magyar lövőket. Így a mieink 19-26 -os vereséget szenvedtek Magyarország - Horvátország 19 - 26. Ezzel magyarország továbbra is 2 megszerzett pontjával a negyedik helyen áll csoportjában, a négy pontos Spanyolország mögött.

A magyar vizilabdaválogatott két vesztes meccs után megszerezte első győzelmét. Kemény Dénes tanítványai 17-15 -re győzték le a románokat. Az első két negyed kiegyenlített küzdelmet és sok gólt hozott (5-4, 4-5) majd a harmadik végére háromgólos előnyre tettünk szert (5-2), amire a románok már nem tudtak válaszolni, csak a hátrányukból tudtak keveset lefaragni. (3-4) Ezzel a magyarok a románokkal azonos pontszámmal de roszabb gólkülömbséggel csak az 5. helyen állnak csoportjukban. Hátra van még a brittek és a csoportot 6 ponttal vezető egyesült államok elleni csoportmérkőzés. Magyarország - Románia 17 - 15.

[ Módosítva 2012 aug 02 cs , 11:26 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 aug 02 cs , 11:27
Vendég

A pénteki versenynap magyar érdekeltségű eseményei:

SPORTLÖVÉSZET:
10-17:30 óra: férfi kisöbű szabadpuska, fekvő, alapverseny (SIDI PÉTER), döntő

CSELGÁNCS:
10:30-13:30 óra: férfi plusz 100 kg, előcsatározások (BOR BARNA), negyeddöntő
15-17:30 óra: férfi plusz 100 kg, vigaszág, elődöntő, bronzmérkőzés, döntő

ATLÉTIKA:
11-14:45 óra: férfiak: 3000 m akadály, előfutamok (MINCZÉR ALBERT), kalapácsvetés, selejtező (PARS KRISZTIÁN), súlylökés, selejtező (KÜRTHY LAJOS), nők: hétpróba (FARKAS GYÖRGYI, 100 m gát, magasugrás)
20-22:55 óra: nők: hétpróba (FARKAS GYÖRGYI)

ÚSZÁS:
11-13 óra: előfutamok - férfiak: 1500 m gyors (GYURTA GERGELY, KIS GERGŐ), 4x100 m vegyesváltó (MAGYARORSZÁG), nők: 50 m gyors (DARA ESZTER), 4x100 m vegyesváltó (MAGYARORSZÁG)
20:30-21:30 óra: elődöntők, döntők

VITORLÁZÁS:
13-19 óra: férfiak: Laser (BERECZ ZSOMBOR)

VÍZILABDA:
női csoportmérkőzések A csoport: 15:10 óra: SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG

MŰUGRÁS:
15:30-18:30 óra: nők, 3 m, selejtező (BARTA NÓRA, GONDOS FLÓRA)

[ Módosítva 2012 aug 02 cs , 11:42 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 aug 03 p , 11:50
Vendég

A sportlövészetben Sidi Péter a 2. helyen áll a kvalifikáció első fordulója után. Az állás folyamatosan változik, a magyar lövő jelenleg épp hetedik. Az alapversenyben kilences (!) holtversenyben végzett a negydik helyen, így szétlövésre kényszerül a fináléba kerülésért. A magyar sportlövő a szétlövés során csak nyolcadik lett, összesítésben ezzel a 11. helyen zárt, és nem jutott be a nyolcas döntőbe kisöbű szabadpuskások között. Kár érte...

A 100+ kilógramosok mezőnyében cselgáncsozó Bor Barna a holland Luuk Verbij ellen győzött, ezzel továbbjutott a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben a marokkói Mehdi el Malki ellen lépett tatamira, és csodálatos ipponnal győzött. A magyar nehézsúlyú versenyző máris ott van a legjobb nyolc között. Sajnos nem sikerült az elődöntőbe jutni, kikapott a német Andreas Tölzertől, de a vigaszágon még láthatjuk délután a magyar dzsúdóst, aki akár a bronzérmet is megszerezheti, amihez két győztes mérkőzést kell megvívnia.
A következő találkozóját brazil ellenfelével vívta és a normál mérkőzésidőt követően 0-0 -ára álltak a felek. Majd következett a 3 perces hosszabbítás, mely bár nem hozott pontban értékelhető megmozdulást egyik fél részére sem, de véleményem szerint Bor abszolut irányította a találkozót. Ám sajnos a mérkőzés bírái máshogy látták és egyértelműen 3-0 arányban a brazilt hozták ki győztesnek. Bor ezzel a hetedik helyen végzett mezőnyben.

A súlylökő Kürthy Lajos 19,65 méterrel kezdett, majd két érvénytelen kísérletet mutatott be és a 21. legjobb eredményt érte el a mai selejtezőben, így nem jutott be a férfi súlylökés esti döntőjébe.

Minczér Albert kiesett a további küzdelmekből 3000 m akadályfutásban. Féltávnál a legjobbak kezdtek meglépni a mezőnytől, Minczér sem tudta velük tartani a lépést. Végül a 11. helyen ért célba 8:40,74 -el. És bár ez idei legjobbja, a fináléhoz viszont 8:27,49 perces egyéni csúcsánál is jobbat kellett volna futnia.

Farkas Györgyi hétpróbán 0:14,33-at futott 110 gáton és a 36. helyen áll az első szám után. A magasugrás után a 30. helyre javította pozícióját az összesített ponteredményeket tekintve. Az esti program a súlylökéssel indult az Olimpiai Stadionban, a Honvéd atlétája elsőre érte el legjobbját, a 13,55 méterért 764 pont járt. A harmadik próba után 2674 ponttal a 28. helyre lépett előre. A nap zárószámában, a 200 méteres síkfutásban 0:25,72 -vel futamában az ötödik helyen ért célba, s 822 pontot gyűjtött.
Farkas összesítésben 3496 ponttal a 29. helyről várhatja a folytatást. A hétpróbázókra szombaton a távolugrás, a gerelyhajítás és a 800 méteres síkfutás vár.

A vitorlázó Berecz Zsombor két futammal a vége előtt a 23. helyen áll a Laser hajóosztályban. Berecz előbb a 22., majd a nyolcadik részversenyben a 14. helyen ért célba a Weymouth-öbölben. Szombaton újabb két futam következik, majd hétfőn már csak az első tíz helyezett száll vízre az éremversenyben.

Gondos Flóra és Barta Nóra nem került be a középdöntőbe a műugrók 3 méteres számában. A selejtezőt előbbi a 22., utóbbi pedig a 25. helyen zárta a 30 fős mezőnyben.
Az ötkarikás újonc Gondos 266,45 ponttal, míg a negyedik olimpiáján szereplő Barta 257,70 ponttal zárt.

Kis Gergővel valami sajnos nem stimmelt. Gyorsúszónk 15:21,74 -et úszott az 1500 méter előfutamában, ezzel biztosan nem lesz még a döntő közelében sem. Kiderült végül, hogy a 19. pozícióban végzett, ami nem elég a döntőbe jutéshoz.

Dara Eszter 50 méteres gyorsúszásban visszalépett a selejtezőtől.

Gyurta Gergely a férfi 1500 méteres gyorsúszás előfutamában 15:04,22 -t úszott, ezzel jelenleg a negyedik helyen áll. Nagyon kell szurkolnunk, hogy Gergő ott legyen a fináléban ! Összesítésben a tizenkettedik lett, így lemaradt a fináléról.

Kapás Boglárka 8:23.89 perces új országos csúccsal az olimpiai pontszerző hatodik helyen végzett 800 méteres gyorsúszásban.

Női 4x100-as vegyesváltónkat kizárták, így időeredmény nélkül zártunk.

A Cseh László - Gyurta Dániel - Pulai Bence - Kozma Dominik összeállítású 4x100-as vegyesúszó váltónk óriási bravúrral bejutott a fináléba. A mieink 3:43,44 -el a hetedik helyen jutottak be a döntőbe. Cseh kezdett, aki a hátúszás után negyedikként indította a 200 m mell olimpiai bajnokát, Gyurtát. Az aranyérmes mellúszó nem tudott előrébb lépni, ahogy pillangón Pulai és végül gyorson Kozma sem. De az országos csúcsot jelentő idő elégnek bizonyult a fináléhoz.

A háromszoros világbajnok fehérorosz Ivan Tyihon nem indult el kalapácsvetésben a londoni olimpián, miután doppingmintáinak újraellenőrzése miatt visszaléptettek a rajt előtt.
Pars Krisztián viszont 79,37 méteres dobással simán és első helyen bejutott a vasárnapi döntőbe. A szombathelyiek Európa-bajnok nehézatlétája a második selejtezőcsoportban szerepelt, s elsőre egy biztonsági dobással 77,11 méterig jutott. Valószínűleg ez is elég lett volna neki a fináléhoz, de a második sorozat után már nem maradtak kérdőjelek, mivel a másik csoportban csak négyen értek el jobbat. Pars azonban nem bízta a véletlenre, másodikra magabiztosan megdobta a szintet, 79,37 méterrel. A hírportálok egyszerűen Pars erődemonstrációjaként említik a kalapácsvetők selejtezőinek végeredményét. Igen nagy meglepetésre kiesett a lengyelek egyik reménysége, Pawel Fajdek, akinek mindhárom kísérlete érvénytelen volt.
"Kicsit ideges vagyok, mert rengeteg idő telt el az A és B csoport között, sokat csúszott a program. Kétszer kellett bemelegíteni, ez kicsit fárasztó volt, s éreztette a hatását az első dobásnál" - nyilatkozott Pars Krisztián, aki Tyihon visszaléptetésére pedig csak ennyit mondott: "No comment. Az élet visszaadja..." Pars hozzátette, a döntőben 82 méteres dobással lenne elégedett. Nem tartja tehernek, hogy aranyérmet várnak tőle, mivel neki is ez az elvárása magával szemben. A kalapácsvetés döntőjét vasárnap rendezik, magyar idő szerint 21:20-tól.

Magyarország-Spanyolország női vizilabdamérkőzésen a magyar válogatott 13-11-es vereséget szenvedett a spanyol csapattól. Ezzel csoportharmadikként készülhetünk a negyeddöntőre. Sajnos katasztrofális volt az emberelőnyös és a ziccer helyzet kihasználásunk és a védekezésünk sem volt valami összeszedett.
Pedig magyar szempontból remekül indult a meccs, hiszen Bujka Barbara hamar betalált, majd az egyenlítést követően Drávucz Rita, a csapatkapitány módosította 2-1-re az állást. A folytatásban azonban fordítottak a spanyolok, s bár egalizáltunk, a második negyedet a rivális kezdhette előnyben (4-3). Felzárkózás helyett azonban dermesztő percek következtek: az ibériaiak 6-3-ra elhúztak. Antal Dóra révén indult a visszazárkózás, a triplázó Bujka jóvoltából pedig már csak egyetlen találatnyi volt a különbség (6-5). Az egyenlítés azonban nem jött össze, a nagyszünetben a spanyolok 7-5-re vezettek félidőben.
A harmadik negyed is rosszul indult (8-5), ekkor azonban Antal Dóra alaposan beszállt a gólgyártásba, és az ő megoldásai nyomán lett 8-6, 9-7, majd 10-8 sajnos csak oda. Egy gólnyira azonban nem tudott feljönni a magyar csapat, sőt a negyedik negyed elején megint hárommal léptek meg a spanyolok (11-8). Ám még nem volt vége. Előbb Keszthelyi Rita bombázott kétszer is a rivális kapujába (11-9, 12-10), majd Czigány Dóra szépített az utolsó percben 12-11-re. Még maradt volna idő a döntetlenre is, de a magyar esély elszállt. A spanyolok az utolsó pillanatban még eredményesek voltak, ez azonban már nem osztott, nem szorzott, nyert a hispán alakulat.
A magyar válogatott a negyeddöntőben a B csoport második helyezettjével, az orosz vagy ausztrál csapattal találkozik majd a vasárnapi negyeddöntőben.

[ Módosítva 2012 aug 03 p , 11:31 ]
Vissza az elejére
MongooseNX71
2012 aug 03 p , 11:13
Vendég

A szombati versenynap magyar érdekeltségű eseményei:

TRIATLON:
10-12:40 óra: női verseny (KOVÁCS ZSÓFIA)

KÉZILABDA:
Férfi csoportmérkőzések A csoport: 22:15 óra: MAGYARORSZÁG - SPANYOLORSZÁG

VÍZILABDA:
Férfi csoportmérkőzések B csoport: 19:20 óra: MAGYARORSZÁG - NAGY-BRITANNIA

ÚSZÁS:
20:30-21:35 óra: férfiak: 4x100 m vegyesváltó döntő (CSEH LÁSZLÓ, GYURTA DÁNIEL, PULAI BENCE, KOZMA DOMINIK)

VITORLÁZÁS:
11-19 óra: férfiak: Laser (BERECZ ZSOMBOR), szörf (GÁDORFALVI ÁRON), nők: szörf (DETRE DIÁNA)

ATLÉTIKA:
11-23 óra: férfiak: 400 m síkfutás előfutamok (DEÁK NAGY MARCELL), 20 km-es gyaloglás (HELEBRANDT MÁTÉ), nők: hétpróba (FARKAS GYÖRGYI)

ÖKÖLVÍVÁS:
14:30-17:30 óra: férfi 64 kg, nyolcaddöntő (KÁTÉ GYULA)

[ Módosítva 2012 aug 03 p , 11:30 ]
Vissza az elejére

Nem küldhetsz új hozzászólást

Oldal:       >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System

 

Oldal létrehozási idõ: 0.3047 másodperc, 0.0592 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 63. Memória használat: 1,526kb