Egyre kíváncsibb leszek erre az NX-re. Az már egyértelmű, hogy a Wii U-s tervek nem váltak be a Nintinél. Az utólag kiadott, de még a többi konzolra ugyanabban az időben megjelent multi címek (lsd. Splinter Cell) sem vonzottak be elég felhasználót, most meg mindenki csak az új generációra (PS4, XBone) koncentrál már. Hogy a rendszerteljesítményben többi konkurenshez képest lemaradó gép tényleg nem bírja-e a Project Cars-t jó kérdés, szerintem ez nem teljesen valós így. Az is benne lehet a pakliban, hogy megint félnek a kevés elkelő példánytól a belefeccölt energia ellenében.
Egy biztos, az N vagy valami nagyot durrant és ütős lesz ez az új hibrid. mindent (kézi és asztali konzolt) felölelő környezet, vagy muszáj lesz beállnia a sorba és csatlakozni a többi PC-s alapú architektúrára építő rendszerhez, hogy könnyebb legyen a fejlesztés és az új gépre is kijöhessen minden.
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 02:55 Lakóhely: Mushroom Kingdom Üzenetek: 12455
Én kajak nem értem ezt az egész mizériát a Wii U-val,mert ha megnézitek a belsôfejlesztéses cuccokat,mind-mind nagyon gyönyörûek.Példának okáért ott van a Mario Kart 8.Egy nagyon gyönyörû játék csisz grafikával ééééssss zökkenômentes 60fps-el ugyebár.Project Cars vagy Mario Kart,mind a kettô pörgôs játék.Ott van a Bayonetta 2 szintén egy csodálatos alkotás vagy a Super Mario 3D World...stb.Itt igazából szerintem nem magával a konzollal van a gond,hanem a Shepi álltal felhozott ok miatt,miszerint "hogy megint félnek a kevés elkelő példánytól a belefeccölt energia ellenében."A másik pedig a "PC-s alapú architektúrára építő rendszer, hogy könnyebb legyen a fejlesztés".Mert ugyebár a Wii U egyik hátránya a konkurensekkel szemben,hogy egész más a menete egy játékfejlesztésnek mint a konkurenseken.Ezt eddig csak a Nintendo tudta maximálisan kihasználni,lásd a belsôs alkotásokat.
Ebben Norbi nem értek veled egyet: a Wii U-s játékok tényleg gyönyörűek, de ezt nem a technikának köszönhetik, hanem a dizájnnak/művészi megvalósításnak. Szigorúan technikai oldalról nézve (pixelek száma, karaktermodellek, fizika, árnyékok, effektek, stb.) grafikailag mai viszonylatban a másik két újgenerációs konzol és a PC mellett egyik U-s cím sem kiemelkedő: hasonlítsd össze a Mario Kart 8-at a Forza Motorsport 5-tel, a Bayonetta 2-őt az Infamous: Second Son-nal, a Hyrule Warriors-t a Shadow of Mordor-ral, a Super Smash Bros-t a Mortal Kombat X-el vagy akár a Xenoblade Chronicles X-et a The Witcher 3-mal -> a különbség szemmel látható és technikai szempontból óriási. Ettől ezek a játékok még nem jobban a Nintendo címeknél de megjelenítésben technikailag tényleg egy generációval előrébb vannak. Ha megnézzük a Project Cars grafikáját azért szembetűnő az is, hogy milyen őrült jól néz ki. Én azon lepődtem volna meg, ha ezt elbírja a U. El kell ismerni, hogy a konzol "gyenge" és a játékait a kivételesen jó dizájn teszi gyönyörűvé. Mikor még új volt a konzol és ígéretes volt már akkor is kijelentették páran, hogy nem fognak fejleszteni rá, mert nem bírja el a játékaikat (lásd Metro: Last Light)
Teljesen egyet értek. Az egész mûvészi jelenség már valahol a Gamecube-os Wind Waker-nél kezdôdött. Szerintem az sem véletlen kapott olyan külsôt, amilyet. Persze az már más kérdés, hogy ez csak dobott a hangulatán. Nálam legalábbis.
Visszatérve viszont a multi címek kérdésére, szerintem igen is sok minden kihajtható egy ilyen célhardverbôl, mint a konzol. Tessék csak megnézni egy Xenoblade-t a Wii-n, egy Killzone Mercenaries-t a PS Vita-n, vagy egy Last of us-t a PS3-on. A Bayo2 pedig nem mondható csak mûvészien szépnek. Ja, hogy ezek nem multi címek és kellô energiát, idôt bele is tesznek a fejlesztésbe? Hja kérem, mert ezekkel akarják eladni a konzolt... Én továbbra sem hiszem, hogy lehetetlen összehozni azt a Project Cars-t, csak valakinek mélyen a zsebébe kéne nyúlni hozzá. Minden esetre ez így a legrosszabb forgató könyv. Húzták a mézes madzagot és aztán visszatáncolnak egyszerre.
Regisztrált: 2009 nov 08 v , 02:55 Lakóhely: Mushroom Kingdom Üzenetek: 12455
Ezekkel én is tisztában vagyok BelsoValtozas nem a hardver erôsségére gondoltam én sem,bár igaz elég pontatlanul írtam le.A lényeg,hogy arra akartam utalni,hogy a Wii U-ra a gyengébb teljesítménye ellenére is tudnak nagyon szép és ütôs játékokat csinálni.A Mario Kart 8-at is csak azért emeltem ki,mert sokan fitymálják a konzol teljesítményét,hogy még a 30fps-el sem tud megbírkózni,holott a MK8-ban olyan gyönyörûen muzsikál a 60fps mint az állat.Amire célozni akartam az csak az,hogy sok fejlesztô egybôl feladja a játékfejlesztést a Wii U-ra,mert más oldalról kell megközelíteni mint a konkurenseknél és ezzel lényegében le is van írva a Wii U,hol ott lehet rá csinálni ugyan úgy maradandó alkotásokat mint bármelyik konzolra csak körülményesebb. Nem kell megint elôhozakodni a hardveri képességekrôl,tisztában vagyok vele én is hogy Wii U-ra soha sem lesz olyan játék mint a Mortal X vagy a Project Cars olyan formában mint egy PS4-es,de kellô odafigyeléssel és kitartással majdnem olyan lehetne. Itt a lényeg a fejlesztôk hozzáállásán van,de azt is megértem,hogy minek kinlódjon olyan konzolon,amire a fejlesztés zötyögôs,nem kifizetôdô és nagyon behatárolt. Mindegy mert legalább a Nintendo is többet foglalkozik a belsôs játékaival,ha fent akar maradni ez pedig csak nekünk jó.A Splatoon is pont egy ilyen helyzetbôl megszületett játék,ami eddig egyáltalán nem szerepelt a Nintendo listáján.Szóval mint minden rosszban ebben is van valami jó.
Én csak azt nem értem, hogy mi ez mindent beterítő és átölelő fps háború? És ugyanakkor hogyan tudják ezt mérni mezei felhasználók, főleg konzolokon? PC-n még érthető lenne. Én azon a véleményen vagyok, hogy az fps az csak egy dolog. Ha egy játék jó és tetszik az adott személynek és itt erős hangsúly van az emberek ízlése és ingerküszöbe közt mi tetszik és mi nem fps helyett FPS!
A Wii Hungary ! oldal a felhelyezett tartalomért semmilyen felelősséget NEM vállal ! Minden JOG fenntartva 2007-2011.Jogi Nyilatkozat ! Az oldal üzemeltetője: K&A Games