Nem volt nehéz utánajárni. De éppen ez a baj a játék vagy film kritikákkal. Nem objektív, mert nem is lehet az. Objektív a grafika minősítése, objektív lehet még az irányíthatóságé is. De az összkép értékelése mindenképpen a teljes egészet szemlélő véleménye. És a legjobb sokszor az, amikor mondjuk 86 médium átlaga 90%, míg ugyanott 110 felhasználó véleménye átlagosan csupán 75%. Na, akkor most mi van? Vegyem vagy ne vegyem? Kipróbálom és eldöntöm. Az egyik újságírónak tetszik, az egekig magasztalja. A másiknak meg nem és lehúzza. Ezért nem csinálom magam össze az EDGE vagy az IGN magas értékeléseitől és nézem a metacritic -et. Ha már 50-100 értékelésből vonhatunk átlagot, AZ kiadja a hozzávetőlege értéket. De akkor is lesznek olyanok, akik (nem szőrözésből !) gyengébben minősítenek. Azok nevében is akár -ha úgy tetszik- akiknek nem jön be a cucc.
Hát igen. Volt jó pár játék ami nem kapott magas %-ot én megvettem és baromira tetszett. Pl. a WWE Smackdown vs RAW sorozat wii verziója sosem kap magas pontszámot, mert nem jó a grafikája, de én nekem a kedvenc játékaim közé tartozik.
A grafikai minőség kicsit nagyobb mértékben krül a mérleg serpenyőjébe Norbi egy teszt megírásakor, mint az "élvezeti faktor". Mint említettem, vannak objektív és szubjektív mércével értékelhető szempontok. Az objektív, tárgyilagos, egyértelműen körülírható dolgok határozzzák meg a "keretet", amit kitöltünk ilyen-olyan más szempontokkal. Az, hogy kinek mekkora tartalom az elégséges, vagy hogy milyen kontrollálási beállítások a kézreesők, már abszolút egyén függők, és éppen ezért nem lehet egyforma mértékben meghatározni, hogy ez jó vagy rossz, kevés vagy sok. Kinek mi.
Engem is, ha már itt tartunk. Dehát a SEGA levette a kezét róluk, és így már nem is olyan meglepő. Fentebb pedig már eléggé kielemeztük az apropókat...
A Wii Hungary ! oldal a felhelyezett tartalomért semmilyen felelősséget NEM vállal ! Minden JOG fenntartva 2007-2011.Jogi Nyilatkozat ! Az oldal üzemeltetője: K&A Games