Hír: Wii U bôvítés, de hogyan?
(Kategória: Wii U konzol hírek)
Küldte: D@reeo
2015 március 03 kedd - 10:49:44

A Wii U belső tárhelye - legyen az Basic, vagy Deluxe kiadás - nem nagy eresztés és a legtöbb digitális tartalom jó nagy méretű helyet foglal a merevlemezen, így aki nem tervez lemezes játékokat beszerezni, hanem az EShop-on keresztül szeretne vásárolni és letölteni, az előbb-utóbb eljut külső bővítés kérdéséhez. Ehhez elég sok információra lehet szert tenni az internet segítségével, de most készítettem egy összefogó leírást erről, ha valaki mégis elakadna. Ez megtalálható az általános leírásokon belül is, itt az oldalon, vagy a folytatásban.


Több lehetőséggel is élhet a friss konzoltulajdonos, mivel a Wii U kibővíthető külső merevlemezzel, usb kulccsal, vagy közismertebb néven pen drive-al, de akár SDD lemezzel is. Lássuk, mik a működő verziók, tapasztalatok és melyik mennyire éri meg, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár.1. HDD saját tápegységgel

A Nintendo egyértelmű ajánlása ez a megoldás és mivel a külső merevlemezt egészen 2TB-ig támogatja a rendszer, itt nem fogyhatunk ki egyhamar a helyből. Hátránya, hogy sok helyet foglal a külső táp miatt, a legtöbb ilyen hardver nem éppen csendes és kábelrengeteggel is jár.

2. Hordozható HDD tápegység nélkül

Ezzel a megoldással kiküszöbölhető a hangos működés, a legtöbb ilyen merevlemez kompakt és halk is egyben. Ugyanakkor a Wii U nem képes újraindítani a lemezt, ha arról egy ideig nem olvas adatot és alvó üzemmódba áll. Ilyenkor sajnos megfagyhat az egész konzol. Ennek elkerülése érdekében mindenképpen ajánlott egy Y végű USB kábel beszerzése, amivel megoszthatjuk az adatolvasást és az energiafogyasztást. A Wii U szerencsére két USB csatlakozóval rendelkezik.

A tapasztalatok, visszajelzések szerint működő megoldások a következők:

2TB Samsung M3

2TB Buffalo DriveStation

2TB Western Digital MyBook

2TB Toshiba HDD

1.5TB Toshiba Canvio

1TB Western Digital MyBook

1TB Western Digital MyBook

1TB Seagate GoFlex

750GB Transcend Mini-Drive

750GB Seagate Portable

640 GB Transcend Storejet

500GB Seagate Backup Plus

320GB Toshiba Canvio

320GB Cirago Portable Drive

230GB Samsung HDD

3. Pendrive és Memóriakártya

A merevlemezekhez képest jóval kisebb kapacitással rendelkező USB kulcsok és memóriakártyák gyors áthidaló megoldást adhatnak. Praktikus, szinte semmi helyet nem foglal egyik sem. Ugyanakkor, mivel a rendszer sokat ír (másol, töröl, áthelyez egyes fájlokat) a hardverre, nem lehet tudni, mekkora az élettartamuk és ár / érték arányban sem a legjobbak a HDD-hez mérten. Épp ezért, a Nintendo sem ajánlja őket hosszú távú használatra.

A tapasztalatok, visszajelzések szerint működő megoldások a következők:

64GB SanDisk Cruzer

64GB SanDisk Cruzer

64GB Corsair Voyager

32GB SanDisk Cruzer

32GB SanDisk USB

4. Külső SSD meghajtó

Sajnos ez a megoldás a legkevésbé működőképes, mivel a Wii U nem képes fenntartani a meghajtó működési sebességét (nem képes TRIM parancsot küldeni a lemeznek) és emiatt rövid időn belül látványosan belassul a rendszer. Szintúgy nem ajánlott.

Kipróbálható SSD-k:

128GB Verbatim SSD

64GB Iomega SSD

Mindent összevetve látszik, hogy a külső bővítés huszadrangú kérdés a konzol tervezésekor, ezért nincs is igazán minőségi, mindenek felett ajánlható megoldás és a legtöbb körülményes is. Érdemes még tudni, hogy a merevlemezt a konzol egyben kezeli, ezért nem particionálható, osztható fel több részre. Ha rá van kötve valamilyen meghajtó más háttértárat már nem használ. A rendszerfrissítések ugyanakkor nagy valószínűséggel csak a belső tárra kerülnek.
[Beküldte Shepard]


Ezen hír származási helye: Wii Hungary!
( http://wiihungary.hu/news.php?extend.1198 )


Oldal létrehozási idõ: 0.1813 másodperc, 0.0186 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 25. Memória használat: 979,344b